Opublikowano 16 Stycznia 201115 l Witam. Kupiłem nie dawno autko i nie mogę opuścić tylnego podłokietnika. Nie wiem czy ma jakąś blokadę czy może coś się zacięło. Nie chcę ciągnąć na siłę żeby czegoś nie urwać. Mogę go odchylić dosłownie na 2-3 cm. Może któryś z kolegów miał podobny problem i mi coś poradzi, będę bardzo wdzięczny
Opublikowano 16 Stycznia 201115 l Nie ma tam żadnej blokady ,jest lekki zatrzask. Próbuj mocniej musi się opuścić
Opublikowano 16 Stycznia 201115 l Autor Próbowałem już dość mocno, właściwie prawie już na granicy pęknięcia czegoś i nie chce puścić.
Opublikowano 16 Stycznia 201115 l Mi się zdarzyło i to nie raz, po prostu odchyl lekko tą pierwszą połowę wsuń głębiej rękę chwytając zaczep z drugiej połowy popchnij lekko w duł powinno samo wyjść powodzenia.
Opublikowano 17 Stycznia 201115 l Autor Dzięki kokoo, udało mi się go odblokować przy pomocy śrubokręta. Trzymał dolny zaczep z lewej strony. :>
Opublikowano 16 Marca 201115 l Mój też się nie poddaje macie może zdjęcie lub schemat tych zatrzasków bo kombinowałem i nie chcę rozwalić na siłę.
Opublikowano 9 Czerwca 201115 l Odświeżam wątek. Mam ten sam problem co wyżej opisany. Przyłączam się do zapytania Toma o zdjęcia ew. schemat, rysunek... Sprawa rozwiązana, w podłokietniku jest jakby kołek stalowy przez całą szerokość. Znajduję się na dole podłokietnika patrząc przy złożonym od przodu auta. Kołek przesuwając się w pozycji złożonej może zablokowac otwieranie, bo nie wchodzi w prowadniczkę na zawiasie. Sam kołek i prowadniczka służą do ustalenia pozycji otwartej (żeby podłokietnik nie leżał na siedzeniu). Rozwiązaniem jest namierzenie z której strony kołek wystaje mocniej i przesunięcie śrubokrętem do środka.