lechbe Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam. Kupiłem nie dawno autko i nie mogę opuścić tylnego podłokietnika. Nie wiem czy ma jakąś blokadę czy może coś się zacięło. Nie chcę ciągnąć na siłę żeby czegoś nie urwać. Mogę go odchylić dosłownie na 2-3 cm. Może któryś z kolegów miał podobny problem i mi coś poradzi, będę bardzo wdzięczny
lex57 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie ma tam żadnej blokady ,jest lekki zatrzask. Próbuj mocniej musi się opuścić
lechbe Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Próbowałem już dość mocno, właściwie prawie już na granicy pęknięcia czegoś i nie chce puścić.
kokoo Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Mi się zdarzyło i to nie raz, po prostu odchyl lekko tą pierwszą połowę wsuń głębiej rękę chwytając zaczep z drugiej połowy popchnij lekko w duł powinno samo wyjść powodzenia.
lechbe Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dzięki kokoo, udało mi się go odblokować przy pomocy śrubokręta. Trzymał dolny zaczep z lewej strony. :>
Toma Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Mój też się nie poddaje macie może zdjęcie lub schemat tych zatrzasków bo kombinowałem i nie chcę rozwalić na siłę.
Grzehus Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Odświeżam wątek. Mam ten sam problem co wyżej opisany. Przyłączam się do zapytania Toma o zdjęcia ew. schemat, rysunek... Sprawa rozwiązana, w podłokietniku jest jakby kołek stalowy przez całą szerokość. Znajduję się na dole podłokietnika patrząc przy złożonym od przodu auta. Kołek przesuwając się w pozycji złożonej może zablokowac otwieranie, bo nie wchodzi w prowadniczkę na zawiasie. Sam kołek i prowadniczka służą do ustalenia pozycji otwartej (żeby podłokietnik nie leżał na siedzeniu). Rozwiązaniem jest namierzenie z której strony kołek wystaje mocniej i przesunięcie śrubokrętem do środka.
Rekomendowane odpowiedzi