maku211 Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam. Szukałem wszędzie na forum i nie znalazłem wiec może jeszcze nie było takiego przypadku. A mianowicie tak jak w tytule restartuje mi się radio zawsze jak wyciągnę kluczyk, kasują się wszystkie stacje i wysuwa mi płytkę. Dostałem nie fabryczne radio „LG LAC-M5500R” sprawdzałem u znajomego i z radiem wszystko ok., czego to może być przyczyna.. dodam ze jak auto kupiłem miało założone oryginalne radio ale chyba dokładane bo działało na 2 kostkach ISO a nie na trzech PS: jeśli taki post już istnieje proszę o linka
KrzyHo Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Musisz sobie przełączyć jeden przewód z kostki w inne miejsce. Aby napięcie podawane do radia do podtrzymania pamięci było cały czas, a nie tylko wtedy gdy włożysz kluczyk. Musisz sobie poszukać rozpiski pinów do radia i w samochodzie znaleźć przewód w kostce w którym jest napięcie dopiero po przekręceniu kluczyka i wtedy podpiąć go do pinu w radiu który jest odpowiedzialny za podtrzymanie pamięci. I wszystko będzie hasało. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi