Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Problem z audi 80 1,9 tdi 1z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie mam problem z audi 80 b4 z 92r 1,9 tdi a mianowicie ustawiłem dziś dawkę i kat wtrysku chodzi ładnie ale po wyłączeniu i uruchomieniu ponownie zaczyna falować zgaszę odpalę ponownie chodzi ładnie i tak w kółko na vag 0 błędów co to może być dodam jeszcze ze nastawnik wyciągnąłem i wyczyściłem

Opublikowano

Wydaje mi sie ze problem jest ze sterownikiem moze wyrobiona jest kulka albo kulka sie rusza kulka która wchodzi w suwak od dawki paliwa miałem takie problem audi 100 2.5 tdi.

Opublikowano
  • Autor

chodzi ci o tą kulkę w nastawniku pewnie tylko ze tam jest potencjometryczny nastawnik i niby wycierają sie ścieżki dla tego lekko ruszyłem płytką żeby te suwaki chodziły po nie wytartych ścieżkach [br]Dopisany: 18 Styczeń 2011, 20:17_________________________________________________i jak panowie ma ktoś jakiś pomysł czym to może być spowodowane

Opublikowano

mnie zastanawia ze masz audi z 92r a tam nastawnich uchodzi za nierozbieralny....

wiec jak Ty go tam wyczysciles?

bym w nastawniku szukal problemu

Opublikowano

problem leży w ustawieniu nastawnika

odpal auto jak zacznie falować to popuść nastawnik i przesuń go tyle aż się uspokoi

Opublikowano
  • Autor

rozebrałem go tak http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741

tylko ze nie tak doszczętnie jak na opisie i to akurat nie jest potencjometryczny nastawnik tak ze trochę inaczej to wygląda w środku a co do ustawienia nastawnika ruszałem nim i nic nie pomaga dawka zaczyna skakać na vag od 0 do 30 a nawet wyżej nieraz uspokoi się i stoi w miejscu i po jakimś czasie znowu faluje [br]Dopisany: 19 Styczeń 2011, 14:10_________________________________________________teraz na zimnym silniku jest ok ale jak tylko trochę się rozgrzeje zaczyna mocno falować i przy prędkości jakieś 50km/h i obrotach jakieś 1600 a 2000 trzęsie samochodem czyżby nastawnik siadł tylko tak z dnia na dzień co o tym myślicie