Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nie działa tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie czy niefabryczne radio może być przyczyną niedziałania tempomatu?[czujnik prędkości jazdy pokazuje 0

Opublikowano

Przyczyn moze byc kilka niedzialajacego tempo - w moim przypadku pald czujnik sprzegla.

Najlepiej oczywiscie zapnij VAG i bedzie wszystko jasne - jak niemasz czasu na ASO to jedz na spota.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam ten sam problem ale vag pokazuje ze czujnik stop i sprzegła sa dobre,manetki działaja ale nie zapala sie kontrolka w liczniku.

Opublikowano

mam ten sam problem ale vag pokazuje ze czujnik stop i sprzegła sa dobre,manetki działaja ale nie zapala sie kontrolka w liczniku.

Działał i nagle przestał działać, czy może dokładałeś go i nie możesz "odpalić"?

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

działał i przestał po odpieciu aku,jakby gdzieś sie coś rozkodowało,z tym że te kodowania jakie sie robi przy dokładaniu tempomatu sprawdzałem wszystko jest tak jak powinno manetki działaja a w liczniku kontrolka sie nie zapala.może gdzieś w adaptacjach coś sie wysrało :mysli:

Opublikowano

działał i przestał po odpieciu aku, jakby gdzieś sie coś rozkodowało...

Dziwne by to było. U siebie parę razy już odpinałem akumulator i po ponownym podłączeniu nigdy nie było problemów z tempomatem...

... te kodowania jakie sie robi przy dokładaniu tempomatu sprawdzałem wszystko jest tak jak powinno manetki działaja a w liczniku kontrolka sie nie zapala.może gdzieś w adaptacjach coś sie wysrało

Rozumiem, że sprawdzałeś w 2 miejscach:

[*]16-Steering Wheel -> Coding-07 -> Software Coding (na przedostatniej pozycji musi być 2 albo 4)

[*]01-Engine -> Login-11 -> wpisać 11463 -> [Do It!]

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

tak mi sie wydaje że po odpiecu aku,nie korzystam zbyt czesto z niego a wymieniałem niedawno aku i tak myśle że to może przez to :mysli:

dzieki jutro sprawdze jeszcze w silniku

Opublikowano

do sprawdzenia czujnik sprzęgła i hamulca zeby to sprawdzic trzeba uzyc vaga i dalej odpowiednio silnik-01 , bloki pomiarowe , grupa 06 i w prawym oknie pokaze odczyt

000 -poprawny odczyt

100- wcisniete sprzeglo

011-wcisniety hamulec

111-wcisniety hamulec i sprzeglo razem

Opublikowano

do sprawdzenia czujnik sprzęgła i hamulca ...

:facepalm:

Przecież Trzcina 80 napisał, że sprawdzał już czujniki sprzęgła i hamulca i u niego działają prawidłowo...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

nie zrobione bede walczył dzisiaj znowu :sick3:

nie wiem jak sprawdzić czy jest zainstalowany w silniku?

sprawdzałem znowu działanie manetek (pokazuje właczony tempomat,wyłaczony,przyspieszanie i zwalnianie) i dopatrzyłem sie że w ostatniej rubryce jest napis niezainstalowany dodam że w 16 w kodowaniu jest w silniku wpisywałem login kolegi wyżej ale nie wiem czy sie zapisał.

Opublikowano

nie zrobione bede walczył dzisiaj znowu :sick3:

nie wiem jak sprawdzić czy jest zainstalowany w silniku?

sprawdzałem znowu działanie manetek (pokazuje właczony tempomat,wyłaczony,przyspieszanie i zwalnianie) i dopatrzyłem sie że w ostatniej rubryce jest napis niezainstalowany dodam że w 16 w kodowaniu jest w silniku wpisywałem login kolegi wyżej ale nie wiem czy sie zapisał.

zrobione ?

Opublikowano

no nie brak pomysłów już,dałem narazie spokój ile można,poczekam na jakieś podpowiedzi :hi:

Opublikowano

kiedyś miałem podobnie ale w B7 po odpięciu aku padł tempomat. Nie mogłem go włączyć dość długo aż wjechałem na autostradę stała prędkość i dłużej przyciśnięty przycisk od ustawiania prędkości odziwo zadziałało i od tamtej pory wszystko jest oki. Spróbuj może u Ciebie pomoże.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :hi:

panowie potrzebna pomoc, mianowicie wczoraj zamontowalem nowy modul+tempomat+tasma+kiera Mf trzy ramienna.zalogowane zaadoptowane z pomoca kolegi siemian.odrazu nie sprawdzilem czy dziala,ale dzis chcialem to zrobic i nagle zapalila sie kontrolka esp(po osiagnieciu jakis 30km/h) probowalem wlaczyc tempomacik ale zero odzewu.nie dziala nawet kntrolka sie nie zapalila

co wedlug was jest nie tak?? :confused4:

Opublikowano

Witam :hi:

panowie potrzebna pomoc, mianowicie wczoraj zamontowalem nowy modul+tempomat+tasma+kiera Mf trzy ramienna.zalogowane zaadoptowane z pomoca kolegi siemian.odrazu nie sprawdzilem czy dziala,ale dzis chcialem to zrobic i nagle zapalila sie kontrolka esp(po osiagnieciu jakis 30km/h) probowalem wlaczyc tempomacik ale zero odzewu.nie dziala nawet kntrolka sie nie zapalila

co wedlug was jest nie tak?? :confused4:

pytaj Siemiana :rolleyes: a jakie bledy na kompie ? cos nie tak zrobiles

Opublikowano

wczoraj sprawdzalem zaraz po wszystkim i nie bylo chyba ze teraz cos sie pojawilo,za chwilke to sprawdze.[br]Dopisany: 01 Maj 2011, 18:57_________________________________________________sprawdzac tylko w grupie 16 steering wheel??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no to piknie...bledy sa.to samo jak zaraz po instalacji wszystkiego.co ciekawe nie wiem czy tak to ma wygladac..,gdy wchodze w 03ABS nagle wyskakuja mi na desce kontrolki od recznego esp abs,gdy wyjde z grupy16 kontrolki gasna i ich nie ma podczas jazdy.jedyna ktora sie zalaczy to esp po osignieciu 30km/h.[br]Dopisany: 01 Maj 2011, 20:09_________________________________________________

Address 16: Steering wheel Labels: 8E0-953-549.lbl

Control Module Part Number: 8E0 953 549 Q

Component and/or Version: Lenksáulenmodul 0601

Software Coding: 04041

Work Shop Code: WSC 06325

VCID: 4182475A27D3DC14

4 Faults Found

01303 - Telephone Transceiver (R36)

49-00 - No Communications

01301 - Control Module for Voice Recognition (J507)

49-00 - No Communications

01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number

35-00 - -

01426 - Controls in Steering Wheel (E221)

49-10 - No Communications - Intermittent

Sunday,01,May,2011,19:22:27:46862

VCDS Version: Release 10.6.0

Data version: 20100630

Address 01: Engine Labels: 038-906-019-AVF.lbl

Control Module Part Number: 038 906 019 JT

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 1572

Software Coding: 00002

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: WAUZZZ8EZ1A035127 AUZ6Z0A0012194

VCID: 72E0D89652F5378C

1 Fault Found

18097 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from Elect. Load Controller [br]Dopisany: 01 Maj 2011, 20:27_________________________________________________ :hi:

juz wszystko jest ok

tempomat dziala

powodem nie dzialania byl jebni.y czujnik polozenia sprzegla

dzieki za pomoc!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podpinam sie pod temat , jak cos to mam do sprzedania czujnik położenia sprzęgła fabrycznie nowy kupiłem w aso do audi a4 b6 2002 1,9tdi 131km cena to 40 + kw

POZDRO