Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zwykły Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem w kwietniu 2010 Audi A4 B5 Avant 1.9 TDi AFN 110 PS '96

Wyposazenie :

-ABS

-Wspomaganie ukladu kierowniczego

-Klimatronic

-2 x poduszka powietrzna

-4 x elektryczne szyby

-Elektryczne ustawianie lusterek

-El. skladane lusterka

-Regulacja kolumny kierowniczej

-2 komplety alufelgi z oponami (letnie + zimowe) 195x65R '15

-Autoalarm

Do tej pory zrobiłem :

-wymiana przegubow zewnetrznych

-wymiana przegubow wewnetrznych

-wymiana wahaczy

-nowe amorki na przod

-nowe koncowki przekladni kierowniczej

-wymiana gum na drazku stabilizatora

-nowe tarcze i klocki przod

-czyszczenie turbiny

-czyszczenie N75

-wymienione dywaniki na welurowe

-wymieniony boczek bagaznika ze wzgledu na urwany zaczep rolety

-wymieniona wykladzina bagaznika(poprzednia byla wytarta)

-nowa maskownica radia i panelu klimy(poprzednia miala urwane uchwyty na sruby)

-klima odgrzybiona i nabita

-wymienione teleskopy od maski i klapy tylnej

-no i oczywiscie wymieniany olej w silniku oraz wszystkie filtry

W najblizszych dniach bedzie zrobione :

-czyszczenie EGR

-czyszczenie kolektora ssacego

-czyszczenie przeplywomierz

dacb3bc7abc3a857m.jpg

Opublikowano

Kupilem w kwietniu 2010 Audi A4 B5 Avant 1.9 TDi AFN 110 PS '96

DSC01042_hpapnxp.JPG

no zwyklak taki, jakies mody beda ????

Opublikowano
  • Autor

Nie bedzie. Dla mnie najwazniejsza jest niezawodnosc dlatego jezeli mam cos kupic to czesci mechaniczne a wyglad jest na drugim planie.

Opublikowano

Nie bedzie. Dla mnie najwazniejsza jest niezawodnosc dlatego jezeli mam cos kupic to czesci mechaniczne a wyglad jest na drugim planie.

to szkoda

Opublikowano

A mi tam, takie seryjne samochodziki bardziej się podobają niż po modach, ale to tylko moja opinia :)

Pytanko odnośnie wymiany wahaczy, które zostały przez kolegę wymienione. Może pamiętasz ile wyniosła cie wymiana wahaczy bo u mnie już tez się szykuje taka operacja :confused4:

Opublikowano

A mi tam, takie seryjne samochodziki bardziej się podobają niż po modach, ale to tylko moja opinia :)

Pytanko odnośnie wymiany wahaczy, które zostały przez kolegę wymienione. Może pamiętasz ile wyniosła cie wymiana wahaczy bo u mnie już tez się szykuje taka operacja :confused4:

za same wahacze od 400pln +robota :decayed: lemki trzeba 1300 1500 polozyc

Opublikowano

No to ładnie cała prawie cała wypłata poleci ;( Bezawaryjności życzę koledze

ps. dołącz jeszcze kilka zdjęć z środka :kox:

Opublikowano
  • Autor

Juz od 450 kupisz wahacze ale ich nie kupuj.Co najmniej MS kup i do tego nowe amorki.Jezeli potrafisz sam wymienic to dobrze.Zaoszczedzisz na mechaniku.Wymienialem sam i robilem to pierwszy raz.

Nastaw sie na dodatkowe koszta,np. łozyska i odrazu wymien gumy stabilizatora.Kosztuja grosze i wymiana prosta.

Opublikowano

No właśnie chciał bym samemu żeby właśnie przyoszczędzić na robociźnie, tym bardziej ze ściągnąłem sobie książkę "sam naprawiam swoje audi" czy jakoś tak :tongue4: Tak wiec będę miał do czego się odwołać, ale zobaczymy jak to będzie...

Opublikowano
  • Autor

Dobrze gdybys mogl wjechac na kanal.Ja robilem bez kanalu a do tego akurat bylo -15.Jezeli nie masz takiej mozliwosci to chociaz na ostateczne dokrecenie wahaczy wjedz na kanal bo na uniesionym nie mozna dokrecac.

Opublikowano
:hi: dokladnie nie dokrecaj srub na uniesionym kole :no: bo w ten sposob jak osadzisz go na kolach to juz podaremno skrecasz gumy w wahaczach :thumbdown:...ja wymienialem w tym miesiacu i wyszlo mnie to 1870 tzn komplecik lemfondera gumy lozyska klucze 2x16 plasko-oczko i 2x18 tyz pł-ocz i zbieznosc bo reszte narzedzi mialem :przebiegly: . A ten kto wymyslil tyle miejsca na wyciagniecie tych dolnych dluuuuugich srub :shocked: w dolnych tylnych to powinien miec jajca na zywca zardzewiałą brzytwa golone :wallbash: . Jak moge do radzic w dokrecaniu wahaczy :wink4: na stale to odmierz sobie odleglosc jak bedzie AUDI jeszcze stalo na Qlkach :naughty: od gornego krańca tarczy do nadkola...podłóż lewarek pod tarcze i dzwigaj na ta odleglosc i dokrecaj :rolleyes:. Ja tak zrobilem i gra i buczy. Oczywiscie ja mialem ten komfort bo na kanale :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

Zeby wyciagnac srube od banana trzeba wypiac przewody hamulcowe. Jest tam taka zapinka,odpinamy ja i odsuwamy przewody.Mozna ta srube skrucic szlifierka przy demontazu bo i tak zakladamy nowa.Bynajmniej ja tak zrobilem i zaoszczedzilem sobie kombinowania przy wyciaganiu sruby.Natomiast co do kluczy to najlepiej miec 16 i 18 fajkowa łamana oraz klucze oczkowe.

Opublikowano

ja robilem wszystko na plasko oczko i dalo rade :decayed:. no wiesz...kazdy robi jak mu wygodniej :wink4:. A co do tej sruby to ja poszlem troche po innej linii :gwizdanie:...w komplecie wahaczy dostalem wszystkie sruby co sie chociaz nawet przy demontazu poluznia :good:, wiec ja odkrecilem srube od sanek ta bardzo dluga i dwie od takiego aluminiowego dekielka i wlozylem pret w otwor w sankach i poprostu naciaglem sanki ku dole :cool1: i bez zadnego odginania :tongue4: pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

ccb772a0a592c5b8m.jpg

Tutaj slaba jakosc bo robione telefonem.To jeszcze nie jest kres mozliwosci mojej audi.Sytuacja drogowa zmusila mnie do zwolnienia.

4209edff377f3e00m.jpg

Opublikowano
:naughty: ładnie...no ciekaw jestem gdzie by sie ta wskazowka zatrzymala :cool1:
Opublikowano
  • Autor

Jak dbasz tak jezdzisz :naughty:Moze nie jest najladniejszy :kwasny:ale co do samej jazdy juz teraz nie mam zastrzezen.Troche mnie to pracy kosztowalo ale jestem zadowolony :good: