mjw83 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam posiadam instalacje sekfenkcyjną i butlę w kole, ostatnio zauwarzyłem ze gdy wejdzie na rezerwe zaraz konczy sie gaz a wczesniej na czerwonej robiłem jakies 40-50km. Przełacznik centralka to STAG, 4 zielone i jedna czerwona. Czy mogę jakos sam ustawic rezerwe by było jak dawniej? czy musze jechac do magików i podłanczac pod kompa?
wojtek26 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Trzeba sprawdzic co sie dzieje bo moze masz zawalne filtry i dlatego za szybko spada cisnienie gazu, moze parownik nie trzymac ciśnienia jak wczesniej. Jezeli bedzie wszsytko OK to pozostaje wejsc w ustawienia i zminic wartosc napiecia z czujnika zeby wczesniej zapalała sie rezerwa.
mjw83 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Po oststniej wymianie filtrów mam juz 7 tys.km niebawem kolejna wymiana. Czyli sam bez sprzetu nic nie zdziałam, musze odwiedzic warsztat, tak czy siak mnie to czeka, po ostatnich mrozach podczas przełanczania z BP na LPG czyje szarpniecie lub dławienie sie przez chwilkę a pozniej jest ok niech sprawdzą wszystko Dziekuje za podpowiedz
tymonA4 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 a rezerwy sie nie reguluje przy butli
sołtys85 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Podłaczyć kompa i wyregulować jedyna opcja.
majkel_majki Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Podłaczyć kompa i wyregulować jedyna opcja. Niekoniecznie, przy butli też jest dynks do regulacji, na komputerze ustawiasz to w wąskim zakresie na podstawie czujnika mechanicznego.
Slawek84 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 po ostatnich mrozach podczas przełanczania z BP na LPG czyje szarpniecie lub dławienie sie przez chwilkę a pozniej jest ok niech sprawdzą wszystko Zabrudzone wtryski.
mjw83 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Opublikowano 28 Marca 2011 obroty nie skaczą tylko czasami szarpie przy ok 3tys ale zbliza sie juz przegląd tekze pozostawię to fachowcom dzieki za zainteresowanie
adrianus Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 i jak z regulacja wskaznika poziomu paliwa? poprawione zostalo, jaka przyczyna?
Rekomendowane odpowiedzi