Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] WYMIANA LICZNIKA W B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie !!! POMOCY !!! chcę sobie wymienić licznik w mojej CCCO na taki fajowski z S4.

Mój ori. to 8D0 919 930 J immo II VDO D08 pełny fis 1998

A z S4 to 8D0 919 881 L immo II VDO D15 pełny fis 1999

Posiadam do obu liczników pin pestki z immo można kodować wiele razy więc też nie powinno być problemu ale jest.

Wrzucam licznik od S4 zmieniam kodowanie na to z mojego ori. Potem przeprowadzam adaptacje ECU. Następnie robię adaptacje kluczyków kontrolka immo przestaje mrugać i niby wszystko gra ale jak uruchamiam silnik to zaraz gaśnie. Vag wypluwa błąd immo. w grupie 01 ENGINE :confused4: ;(

Powróciłem więc do starego licznika zakodowałem ECU i kluczyki w ten sam sposób i autko śmiga.

Opublikowano

jest lekarstwo na to kosztuje 100 + wysyka i po tym robisz co chcesz z licznikiem i ecu

Opublikowano
  • Autor

no spoko tylko ja jestem w Irlandii więc wysyłka będzie mnie kosztowała więcej niż usługa. Zapewne mówisz o całkowitym wywaleniu immo :>

Opublikowano

tak,wywalenie immo,trzeba wyjac ecu i zrobic male co nieco :no:

Opublikowano

zapytaj Szogun0

Opublikowano
  • Autor

A co się stanie jak zgram pamięć eprom z mojego ori licznika i wrzucę do tego z S4 kości pamięci mają takie same ??? czyli 93c66 :mysli:

Opublikowano

nie wiem czy przegranie wsadów w kosciach coś pomoże poprostu nie robiłem tego.

zawsze ale to zawsze dokładam emulator immo mała płytka 3 kabelki żadnej filozofi montarzowej a efekt 100 procent można montowac w sterowniku obok sterownika najwygodniej na instalacji elek.przy liczniku

po tej operacji możej przekładać liczniki i do woli ecu[br]Dopisany: 23 Styczeń 2011, 19:37_________________________________________________wysylka do irl. zwykłym listem chyba nie jest to na końcu swiata

Opublikowano
  • Autor

Jak nie wymyślę czegoś innego to zakupię :)

Opublikowano

Zapomniałeś dodać, że kontrolki się będą świecić lub trzeba dłubać w liczniku. :gwizdanie:

Opublikowano

nie będa świcić bo emulator nie usuwa immo tylko generuje nowy syknal na lini -w- rzeczywiście linie -w- ocina sie od licznika ale to tylko po to ażeby nie uszkodzić dwóch tranzystorów w liczniku

Opublikowano

emulator generuję tylko sygnał dla lini W sterownika , przecież to jest proste immo trzeba zobaczyć czemu nie możesz zakodować w blokach czego nie widzi. Może nie wykonujesz pełnej procedury. A jeśłi chodzi o wsady to po podmianie licznik na pewno nie ruszy.