Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Turbo wyłącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witem

problem chyba znany ale mój przypadek jest jakis dziwny, gdy dam 3 bieg i chce osiagnąć ok 3.5 tys obrotów to czuć jakby sie wyłączyło przy ok 3.2 tys obrotów i zaraz znowu właczyło. Ale jest znowu także inna opcja ze wyłaczy sie całkiem... Wyłancza sie tez na 4 i 5;/ Turbo było robione tzn. wyciągane i czyszczone w środku z tej sadzy ale to może dało efekt na ok. tydzień i dalej sie dzieje jak opisałem. Miał ktos z tym styczność lub wie co to jest? Vag niczego nie wykazuje..

Opublikowano

Zrob logi i wszystko bedzie jasne. Poki co to mozemy sobie pogdybac :wink4:

Opublikowano

Zaobserwowałem podobne zjawisko u siebie. Logi planuje zrobic w lutym.

Opublikowano

Możę masz już zapchany katalizator i turbina sie zapycha albo żle wyczyszczona została zrób logi i wrzuć do odpowiedniego działu do Diagnostyki vag teraz po przez okres zimowy i wolne śmiganie autkiem wiekszość klubowiczów ma te same problemy z zapiekającymi sie łopatkami w turbinie

Opublikowano

pomyslalem o tym samym ale zeby sie w ciagu tygodnia (pisal ze tyle po czyszczeniu problem wrocil) kierownice zapiekly z powrotem :mysli:

Opublikowano

A ja obstawiam przeładowanie.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182124.0

Co prawda inny silnik ale o to samo chodzi. W AFN były chyba membranowe zaworki.

Miałem do czynienia z podobnymi objawami, mianowicie na 3 biegu przy 3,5tys obr. łapał zamułę, po puszczeniu gazu i dodaniu szedł o jakieś 10 km/h więcej i znowu muł, ujmę i dodam gazu i znów o te ok. 10 km/h podskoczył. Na czwórce zamulał już przy ok. 3,000 a na 5 ok. 2,500

I co ciekawe N75 nie zawsze wyrzuca błędy. Robiłem golfa IV i nie było żadnych błędów a po porządnym wyczyszczeniu N-ki hula jak trzeba :good:

Ten zabieg kosztuje jedynie stratę czasu a może pomóc :wink4:

Opublikowano

jezeli jakis neptyk czyscił turbo to nawet po paru dniach wróci problem, sprawdz ręcznie skok dzwigni sterujacej kieronicami - powinno byc ok 15-20 mm skoku, jak masz mniej albo sie nie porusza to sprawa jasna :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

dokładnie mam jak arczi napisał :) ale teraz to ono juz chodzi jak chce, chwile pochodzi i a potem ustaje ... pojade z nim jeszcze raz na kompa a jak to już nie da efektu to trzeba sie zabrać za ten zawór. Dzięki wszystkim za pomoc:)

Opublikowano

Podłącz na krótko te wężyki od n75 i zobacz czy będzie poprawa, jak wszystko wróci do normy to baw się z tym zaworkiem ;) a jak nie to kminimy dalej :good:

Opublikowano

Ja bym obstawiał N75 to samo miałem wymieniłem i wszystko powróciło do normy

Opublikowano
  • Autor

w tym tygodniu cos postaram się zrobić i napisze czy jest efekt :)

Opublikowano

Dwa razy czyscilem N75.Pierwszy raz gdy wyczyscilem bylo ok przez dwa dni i znowu dostal ojawy jakby wlasnie niedomagal ten zawor.Bardzo sie zdziwilem bo przeciez rozbieralem go i dokladnie wyczyscilem. Drugi raz juz nie moglem rozebrac bo skleilem kropelka to wymontowalem tylko i psiknalem wd-40 a nastepnie dmuchalem az wylecialo ta czarna koncowka.Powtorzylem czynnosc kilkukrotnie i teraz jest ok.