Kit Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam wszystkich ostatnim razem Spanki pomógł mi naprawić autko więc próbuje po raz kolejny Problem pojawił się dzisiaj a mianowicie odpaliłem auto żeby je rozgrzać kiedy wróciłem silnik już nie pracował próbowałem go odpalić i nic więc podłączyłem VAG i też nic nie pokazuje choć komunikacja jest OK Wcześniej miałem problem z wiatrakiem wentylatora i dalej sobie z tym nie poradziłem kiedy gasiłem auto zaczynał kręcić ustawał i znowu kręcił aż jednego dnia wyładował mi akumulator do zera a że nie był pierwszej nowości więc kupiłem dzisiaj nowy nie wiem co jest z tym autem to się zaczeło wraz z zimą wcześniej dwa lata zero kłopotów. I jeszcze jedno wydaje mi się że przy przekręcaniu stacyjki nie słyszę takiego jakby cichego buczenia przez chwilę które było wcześniej ale nie jestem pewien
miodzio Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 wiesz z tym wentylatorem to się tak działo u mnie jak miałem odłączony klimatronik. Po zgaszeniu auta wentylator włączał się na pierwszy bieg po zapaleniu albo gasł całkiem albo przełączał się na najwyższe obroty. Po ponownym podłączeniu wszystko było ok Przy przekręceniu kluczyka tez słychać u mnie buczenie ciche i to właśnie klimatronik się odzywa
Kit Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 ale to chyba nie przez wentylator nie chcę auto odpalić
miodzio Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 no niestety raczej nie a jakiego VAG a używasz??
Kit Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Polski VAG bez problemu próbowałem z Vag-com ale na windows 7 niby com jest ok ale interface coś nie tak
grzes1150 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 A może sprubuj mu odpiąć akumulator na jakiś czas niech śmieci ulecą ze sterowników i może zagada.
Kit Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 dzięki klemy odpięte zobaczę rano
ALBINEK Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Po przekręceniu kluczyka powinieneś usłyszeć lekkie buczenie z tyłu to działa przez chwile pompa paliwa ta co jest w zbiorniku. Włączanie się wentylatora musi być spowodowane jakąś awarią. Miałem kiedyś podobny problem , zalany był komputer z przekażnikami ten co jest pod maską.Woda zrobiła swoje do wymiany poszły trzy przekażniki . Od wentylatora , świec żarowych i pompy paliwowej.
Kit Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Napisze mi ktoś jak ściągnąć plastikowe podszybie z otworami na wycieraczki kiedyś to robiłem a teraz za cholery
SotoM Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Kit a odłącz czujnik temperatury płynu chłodzącego i wtedy spróbuj woza odpalić...
OQS Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Napisze mi ktoś jak ściągnąć plastikowe podszybie z otworami na wycieraczki kiedyś to robiłem a teraz za cholery Ściągasz uszczelkę która to trzyma i się wysuwa.
Kit Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 wszystko już jasne woda w miejscu komputera przekazniki napiły się wody jest w nich szambo mieszkam w Irlandii ostatnio tak lało że się nie dziwię
ALBINEK Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Więc spotkało Cię to co mnie. Sprawdż odpływy wody w podszybiu.
Kit Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Dzięki za pomoc ale muszę kupić nowe przekazniki bo te to już sporo rdzy maja i popalone styki
Rekomendowane odpowiedzi