Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] FMIC w 1.9tdi AWX on board

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam takie pytanie czy z takiego IC

http://moto.allegro.pl/audi-a4-a5-8k0145805e-interkuler-chlodnica-i1389090773.html

wyrezam FMIC'a,dodam ze bede zmienial suszarke na BRD i robil program+DP,chce to wszystko ogarnac na gotowe zlaczki rurki i kolanka itp. itd.

a moze ma ktos DP na sprzedaz?

z gory wielkie dzieki

Opublikowano

W B6 jest bardzo mało miejsca na FMIC. Nie wejdzie grubszy niż 50mm.

Opublikowano

wejdzie, motowałem 9cm. Bardziej martwiłbym sie o szerokośc rdzenia i wysokość. Uważam że coler zawsze powinno sie dobrac do planowanych koni. Zbyt duzy cooler tez nie może być:)

Opublikowano

wejdzie, motowałem 9cm. Bardziej martwiłbym sie o szerokośc rdzenia i wysokość. Uważam że coler zawsze powinno sie dobrac do planowanych koni. Zbyt duzy cooler tez nie może być:)

Jak ty upchałeś 9cm??? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

koledzy a jekies linki z allegro ktory by mial odpowiedni wymiar zeby go upchac pod seryjny zderzak?

Opublikowano

Jak ty upchałeś 9cm??? :mysli:

O passacie też kiedyś mówiono, że nie ma dużo miejsca i krążyły opinie, że pod większość ic trzeba ciąć belkę i inne cuda wykonywać... No a mi udało się zamontować ic od a5 bez żadnych problemów i przerabiania ;)

Także jak potrzeba silna to można upchnąć więcej niż mogłoby się wydawać ;)

Opublikowano

Tomku czy Ty chcesz sam rezać FMIC? Czy oddajesz w dobre ręce?

Opublikowano

Tomku czy Ty chcesz sam rezać FMIC? Czy oddajesz w dobre ręce?

Dobre pytanie :gwizdanie:

Tomek nie będziesz robił u Pana P. :mysli:

Opublikowano

Tomek chce FMIC, ale nie będzie raczej jechał z Irlandii, więc musi coś kombinować na miejscu.

Opublikowano

Tomek chce FMIC, ale nie będzie raczej jechał z Irlandii, więc musi coś kombinować na miejscu.

:good:

Kto "tam" to ogarnie :mysli:

Opublikowano

Kto "tam" to ogarnie :mysli:

Niby są fachowcy w Dublinie, ale ja wolałem wszystko założyć w PL.

Opublikowano
  • Autor

Dobre pytanie :gwizdanie:

Tomek nie będziesz robił u Pana P. :mysli:

Adam bardzo bym chcial wiez mi,ale nie wiem czy dam rade przyjechac pisalem ci na priv pamietasz?

jak bede autem w Polsce to na 100% jade do ciebie i zaostwiam auto u Pawla.

zastanawiam sie czy nie ogarnac tego z kolega mechanikiem on zajmuje sie moim autem np:(serwis,rozrzad,gwint mi zakladal itp. itd.)i do dnia dzisiejszego nie mam do niego zadnych zastrzezen,powiedzcie mi teraz tak:

kupuje FMIC'a zlaczki,rurki,kolanka i ta cala reszte gadzetow,sciagam seryjny IC i w miejsce malego ciagne rury a nowy montuje centralnie ewentualnie rezam belke tak czy nie? :polew:

Opublikowano

Bez rezania belki się nie obędzie, trzeba też przesunąć chłodnicę wspomagania. U mnie jest w miejscu gdzie szła kierownica powietrza do bocznego coolera.

Opublikowano
  • Autor

Bez rezania belki się nie obędzie, trzeba też przesunąć chłodnicę wspomagania. U mnie jest w miejscu gdzie szła kierownica powietrza do bocznego coolera.

i tyle? duzo z tym rezania?

Opublikowano

Kadafi :good: pamiętam że pisałeś :wink4:

Też tak w klekocie mam :good:

Opublikowano

i tyle? duzo z tym rezania?

No troche będzie. Jak ktoś ogarnia temat (Paweł), to w 1 dzień Ci zamontuje.

Opublikowano

Belka podcięta około 2-2,5 cm w kierunku chłodnic i po około 10-15 cm na końcach FMIC-a - inaczej w zderzak s-lina by się nie zmieścił , natomiast Kolega Kokos miał zwykły zderzak i też podobnie rezli belkę . Więc czy tak , czy siak żeby pasowały wszystkie kratki w zderzaku :gwizdanie: trzeba trochę podrezać przednią belkę :kox:

:hi:

Opublikowano
  • Autor

to dajcie jeszcze jakies linki na allegro jaki IC moglbym kupic,i gdzie moge kupic te wszystkie rurki kolanka zlaczki itp. itd. wielkie dzieki za pomoc :good:

myslalem tez zeby kupic IC z 1.8T(on chyba jest wydajniejszy niz AWX-owy) i jakos wyciagnac go do przodu zaraz za halogenami lub tak ala centralnie :gwizdanie: dalo by tak rade?