Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne składanie lusterek po zamknięciu w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że wpinanie się trochę na chybił/trafił i "na siłę" dążenie do uzyskania efektu,

to trochę błędne podejście.Podstawa to zrozumienie jak działa ori układ sterowania składaniem

lusterek. Polecam http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=97638.msg1115639#msg1115639

Od siebie dodam, że pokazane schematy dotyczą składanych lusterek w a3 s3 a4 s4 a6 s6 a8 s8 allroad(1998-2002) .

W następnych modelach chyba zupełnie inne rozwiązanie zwłaszcza ze względu na magistralę can, ale póki co nie wiem jakie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Gdyby podpiąć się pod sygnał z modułu komfortu (co to idzie ) i dać go do przełącznika pod pin od składania, wszystko w okablowaniu drzwi kierowcy.

Mozesz szukac, mi sie nie udalo, a tez tak próbowalem..[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2011, 22:49_________________________________________________Panowie nie zostal sie komus po wymianie luster wklad grzany lewy??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no rzeczywiscie mała rzecz a cieszy nawet fajnie Ci to wyszło

• 5 tygodni później...
Opublikowano

a jak rozpoznac czy ma sie silniczki w lusterkach a jak nie ma silniczkow to co wtedy??

Opublikowano
  • Autor
a jak rozpoznac czy ma sie silniczki w lusterkach a jak nie ma silniczkow to co wtedy??

po przewodzie idacym od lusterka do drzwi.. jesli jest :mysli: :mysli: 7 kabli minimum to sa silniczki...napewno musi byc kabel koloru różowego..albo sciagnac obudowe lusterka i zobaczysz czy jest silniczek..

Opublikowano

no to musze posprawdzac a jak nie ma silniczkow a ja chce skladane lusterka zrobic to co wtedy??

Opublikowano
  • Autor

Wtedy wymiana lusterek :gwizdanie:

Opublikowano

duzy koszt?

Opublikowano
  • Autor

No jak znajdziesz lusterka w jakiej kasie taki bedziesz mial koszt :)

Opublikowano

duzy koszt?

Ja za swoje dałem 300pln za komplet, full opcja, składane, fotochrom, pamięć. :)

Opublikowano
  • Autor
Ja za swoje dałem 300pln za komplet, full opcja, składane, fotochrom, pamięć.

z wkładami fotochrom??

Opublikowano
Ja za swoje dałem 300pln za komplet, full opcja, składane, fotochrom, pamięć.

z wkładami fotochrom??

,

Tak tak z wkładami fotochrom, wszystko sprawne tylko jedno lusterko miało pękniętą obudowę no ale to nie problem jak wiadomo.

Chyba gostek nie miał do końca śwadomości co sprzedaje, kupowałem od niego tapicerkę i taką cenę ustaliłem z nim przez telefon, wtedy nawet nie wiedziałem, że mają wkłady fotochromatyczne, a zainteresowałem się nimi dlatego, że były składane z pamięcią :)

Jak dla mnie składanie lusterek się przydaje, ale fotochrom to dopiero mega przydatny gadżet :seksiasty:

Zależy gdzie kto jeździ, po mieście składanie, a w trasie fotochrom.

Opublikowano

a co to jest ten fotochrom to ma zwiazek z automatycznym wlacznikiem swiatel??

Opublikowano
  • Autor
a co to jest ten fotochrom to ma zwiazek z automatycznym wlacznikiem swiatel??

To ma zwiazek z wewnetrznym lusterkim fotochromowym, z taka czujka swiatla, jak swieci ci ktos swiatlami po lusterkach to sie automatycznie przyciemniaja..

Opublikowano

aaaa to super sprawa w takim razie ja myslalem ze chodzi o auto wlacznik nie doczytalem widocznie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jakie są opcje w lusterkach składanych i jak je rozpoznać ?

z tego co czytam są :

- składane elektrycznie

- składane elektrycznie + fotochrom

- składane elektrycznie + fotochrom + pamięć ??

czy wszystkie składane mają te opcje tylko do kazdej opcji trzeba domontowac osobny bajer zeby działało ?

i jak sprawdzić czy mechanizm składania lusterek w obudowach lusterek obsługuje jedno a drugiego nie :gwizdanie:?

im dłużej o tym czytam tym mniej rozumiem ;d

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo proszę napisać jeśli ktoś wie na które kable w lusterkach trzeba podać plusa i minusa przy składniu i przy rozkładaniu bo nie mogę się nigdzie doczytać.

Jeśli to sterowania używa się tylko + i - to zmaczy że po jednym (kilku sekundowym) impulsie lusterka się składają a po podanui kolejnego impulsu rozkładają???

Opublikowano
  • Autor

niebieski i różowy w wiazce lusterka, jesli podłączysz pod niebieski mase a różowy +12 to sie zamkną albo otworzą, nie pamietam juz dokladnie ale na bank te dwa przewody.. no i odwrotnie czyli niebieski +12 a różowy mase to zadzialają w drugą strone.. tylko musisz miec urządzenie które wyczuje opur lusterka.. na próbę mozesz na chwilke podpiąć tak jak pisałem..

Opublikowano

czy to są orginalne lusterka od a4 b6, czy z jakiegoś innego modelu?

Opublikowano

Dziękję Ci kolego za podpowiedź.

Czyli długość impulsu otwierania i zamykania muszę sam dostosować bo nie ma krańcówek? i tylko zamieniać napięc na tych dwóch kablach.

Dobrze kombinuje?