Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kamery w miejscu oświetlenia tablicy z adapterem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Polecam sprawdzony adapter pewniaka z naviservis :

http://www.naviservice.com.pl/?id=210

dokladnie tak jak Lukaszxxx pisze ten albo spytaj goscia co na poczatku watku podalem... najlepiej jak adapter ma odrazu wtyczke do radia, a ten co podales to chyba takowej nie ma :no: no i żeby chociaz w jakims stopniu byl dedykowany do okreslonego radia..

Opublikowano

No właśnie ten co pdałeś jest o wiele lepszy tylko musze kogoś znaleźć do montażu bo sam chyba niedam radę

Opublikowano
No właśnie ten co pdałeś jest o wiele lepszy tylko musze kogoś znaleźć do montażu bo sam chyba niedam radę

Zagadaj do kolegi z klubu masz tu jego strone on tez jest ze slaska..

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=119866.0

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam identyczną kamerkę podpiętą. Chyba. Parametry identyko wyglądają. Chociaż i tak te chińszczyzny pewnie dramatycznie się nie różnią między sobą.

Jakby ktoś chciał zerknąć jak wygląda obraz z niej, to poniżej krótka próbka. Na pewno sam proces nagrywania pogarsza jakość/ostrość, ale mniej-więcej widać jak to działa.

PS. Funkcja "mirror" jest załączona i dlatego wszystko jest jakby nie po tej stronie co trzeba :wink4:

Opublikowano

A powiedz kolego jaki zakupiles ten przekaznik kamery w tym sklepie chodzi o nazwe :hi:

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hubert a czy pod ten adaptuje mozna by podłączyć telefon jako odtwarzacz?

Opublikowano
Hubert a czy pod ten adaptuje mozna by podłączyć telefon jako odtwarzacz?

Zeby miec wyjscie na odtwarzacz nie potrzebujesz adaptera, po prostu wyjscie aux robisz z rns-a, jesli masz adapter to wpinasz sie w kostke idaca od adaptera do rns-e, a jesli nie masz to kupujesz kostke, ladnie to opisal wrclaguna o tu:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=188853.0

Opublikowano
  • Autor

mozna :>

google.jpg

Lukaszxxx potwierdzam :good: tez załozyłem AUX

Opublikowano

z tym ze nie sprecyzował swojego pytania - bo mi chodzi o odtwarzanie np. teledyskow z telefonu na RNSE

Opublikowano

Ty nie sprecyzowales swojego pytania...To nie ma takiej opcji, jedynie dvd i na płytke nagrac albo karte pamieci jesli dvd obsluguje..

Opublikowano

a dlaczego niby nie ma takiej opcji? Sygnał podamy z tel poprzez chinch przetworzony przez adapter powinnien pójść. Co za różnica czy z karty z dvd czy z telefonu :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego niby nie ma takiej opcji? Sygnał podamy z tel poprzez chinch przetworzony przez adapter powinnien pójść. Co za różnica czy z karty z dvd czy z telefonu :mysli:

Artur podlaczylem komorke tak jak piszesz przez chinche i tak jak na zdjeciu wszysko masz na rns-e to co masz na komorce, takze jest taka opcja.
Opublikowano

no to ja kupuje tylko adapter i to mi wystarczy. Do tego przejściowe z hdmi na chinch i mam to co potrzebuje. Hubert a jesteś w stanie sprawdzić jak z dźwiękiem? Bo wydaje mi sie ze potrzeba do n8 kabla z hdmi na chinch. Jakim kablem podłaczales? [br]Dopisany: 22 Styczeń 2012, 21:23_________________________________________________

Ty nie sprecyzowales swojego pytania...To nie ma takiej opcji, jedynie dvd i na płytke nagrac albo karte pamieci jesli dvd obsluguje..

nie pisz wiecej dzdur jak masz cos nie sprawdzone. Moim zdaniem jesli masz tel w wyjściem sygnału (obraz +audio) np. Nokia n8 ma takowe i to hdmi to kupujesz odpowiedni kabel i po podłączeniu sie co multimedia adapter masz wszystko ma rnse
Opublikowano
  • Autor

Artur N8 oprocz hdmi ma jeszcze jedno wyjscie video (pojecia nie mam jak je nazwac powiedzmy 'analogowe'), znajduje sie w gniazdku do mini jack'a tam gdzie wtykasz sluchawki :gwizdanie:.

Podlaczylem to za pomoca takiego kabelka http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/wszystkie-akcesoria/kable-i-karty-pamieci/kable/kabel-wideo-nokia-ca-75u ten model jest kompatybilny z N8. Jedyne co trzeba po podlaczeniu zrobic to wybrac w telefonie w menu ustwienia akcesoriów: wyjście TV. Dźwięk z tego kabla powiedzmy jest OK.

W odpowiedzi na zapytanie kajzera z PW, z racji tego ze mam teraz dvd to podlaczam sie przez nie, ma z tyłu wejscie chinch, dzieki temu tez moge wrzucic to na dwoch ekranach to co mam w telefonie celebrate.gif

schowek_dvd.jpg

:hi:

Opublikowano
nie pisz wiecej dzdur jak masz cos nie sprawdzone. Moim zdaniem jesli masz tel w wyjściem sygnału (obraz +audio) np. Nokia n8 ma takowe i to hdmi to kupujesz odpowiedni kabel i po podłączeniu sie co multimedia adapter masz wszystko ma rnse

ty po 1 wlacz slownik bo ciezko wyczytac..a jesli masz w tel wyjscie video to chyba logiczne ze przez adapter przy uzyciu odpowiedniej przejsciowki mozesz odtwazac na ekranie rns-e.. ja dla sprawdzenie podłączylem zwykle domowe dvd i ladnie smigalo, pytales czy jestmozliwosc podlaczenia telefon jako odtwarzacz wiec ci podalem link bo myslelem ze chodzi ci o dzwiek, jak zapytales czy video, skad mam wiedziec jaki masz telefon, jesli ma wyjscie video to czemu nie...wiec nie wiem o co ci lotto..?

Opublikowano

spokojnie poprostu sie nie dogadalismy, ale juz wszystko jasne.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak powracając do tematu kamery cofania, jak sprawa podłączenia wygląda z ori tunerem TV ? pod RNS-E ? i np DVD

Może ktoś mi polecić coś z allegro co używa i działa bez problemu ?

Bez kamerki po wbiciu wstecznego obraz przesuwa sie na wyświetlaczu i potem TV tez przesunięty jak i DVD, dopiero pomaga odłączenie zasilania od rns-e ;/ ? aż znów nie wbije sie wstecznego ;/ hmm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie odgrzewam Kotleta . Jestem po Instalacji Kamerki .Ale mam pytanie mam wszystko zrobione tak jak powinno ale przy wbijaniu wstecznego nie mam obrazu na RNS-E (kamerki) np jak słucham radia nie przełącza na kamerkę podczas cofania . Dopiero jak włączę CD/DVD (Guzik ) mam czarny obraz , ale jak już wsteczny wbije jest pięknie obraz . Teraz moje pytanie co trzeba zrobić aby jak np słucham radyjka i chciałbym cofać to RNS-E automatycznie włącza obraz ?? Proszę o wytłumaczenie łopatologicznie .Może źle coś podłączyłem ?? nie wiem proszę o pomoc.

Opublikowano
  • Autor
Panowie odgrzewam Kotleta . Jestem po Instalacji Kamerki .Ale mam pytanie mam wszystko zrobione tak jak powinno ale przy wbijaniu wstecznego nie mam obrazu na RNS-E (kamerki) np jak słucham radia nie przełącza na kamerkę podczas cofania . Dopiero jak włączę CD/DVD (Guzik ) mam czarny obraz , ale jak już wsteczny wbije jest pięknie obraz . Teraz moje pytanie co trzeba zrobić aby jak np słucham radyjka i chciałbym cofać to RNS-E automatycznie włącza obraz ?? Proszę o wytłumaczenie łopatologicznie .Może źle coś podłączyłem ?? nie wiem proszę o pomoc.

Jeżeli podlaczyles zgodnie z opisem (do C2) to wydaje sie ze pozostaje kodowanie...

1) 'Adaptation'

Channel 004: Back-Up Camera

0 = Back-Up Camera not installed

1 = Back-Up Camera installed

2) jak to nie zadziala to moze sprobuj zmienic z B7 na Lambo...

Radio-56 Coding:

0?xxxxx: Model

1 = Lamborghini; 2 = Audi A3 (8P); 3 = Audi A4 (8E); 4 = Audi A4 Cabriolet (8H)

5 = Audi A6 (4B); 6 = Audi TT (8J); 7 = Audi R8 (42)

:hi: