matthiess Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam ,mam problem z autem i nie wiem co jest przyczyna a nie chce isc w koszty i wymieniać wszystkiego po kolei .Około miesiąca temu wymieniłem lewy przegub ponieważ było słychać głośne pukanie i auto przy spuszczania nogi z gazu wpadało w " drgania na boki " .Kilka dni temu sytuacja sie powtórzyła - znowu pukanie i częste występują drgania przedniej części samochodu .Moze ktoś miał juz taki problem ?? dodam ze prawy przegub wymieniłem rok temu .Dzisiaj mechanik stwierdził ze przegub jest raczej dobry i nie sadzi zeby sie rozsypal po miesiacu .Podejrzewa on raczej przegub skrzyni biegow . Moze ktos cos podpowie ? Dziękować
Daimos Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 właśnie sprawdziłbym przeguby wewnętrzne, tzn. luz, stan smaru itp
RAFLIK A4 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 wejdź pod auto i poruszaj lewo prawo półosią jeśli któraś będzie miała luz około 1.5cm i ten luz będzie wchodził do przegubu zewnętrznego tzn ze nie ma na półosiach pierścienia dystansującego i to jest powodem drgań wywołane przez luźna półośkę ja tak miałem założenie nowego pierścienia dystansującego pomogło i jak ręką odjął a jak miałeś coś robione przy przegubach to na 98% bym to obstawiał!
matthiess Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 sprawdziłem to ,przeguby sa ok ,zawieszenie ok ,poduszki silnika i skrzyni tez sa ok .Moj mechanizator do niczego nie mógł sie doczepić ... nie wiem ,narazie bede jezdzil bo nie zawsze występuje to pukanie i drżenie auta
RAFLIK A4 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 No właśnie mi tez nie zawsze to występowało. przeważnie działo się to przy zakrętach bądź jazda slalomem być może łożyska przednie już do wymiany się kwalifikują
Rekomendowane odpowiedzi