Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie działa centralny zamek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukałem archwium ale nie znalazlem odp na pytanie. Objaw jest tego typu, wczoraj po myciu auta nie moglem otworzyć go / zamknąć z pilota, po nacisnieciu pilota zaczyna "buczeć" w prawym tylnym nadkolu (białe małe urządzonko pod tapicerką bagażnika wydaje takie dzikie dzwieki, nie wiem czy to pompka? nie moge zamknać bagażnika) drzwi zamykam z kluczyka, otwieranie oraz domykanie szyb i szyberdachu działa bez zarzutów. Nigdy nic sie takiego nie stało, wszystko jest fabryczne. Nie wiem w jakim kierunku zmierzać, że działało to poprawnie z góry dzieki za pomoc. [br]Dopisany: 17 Listopad 2007, 13:00 _________________________________________________To nie jest prtzypadkiem rygiel wlewu paliwa??

Opublikowano

witam

ale jak przekręcisz kluczykiem np. od strony kierowcy to zamyka Ci wszystkie drzwi ? ja miałem coś takiego na początku jak pompka zaczęła powoli padać to słychać ją było dłużej tzn ok.10 sek pracowała i potem padła posypały się w silniczku takie grafitowe łopatki i nie pompowała domykanie szyb działało, podświetlenie wnętrza również sam silniczek wykończył się kupiłem na allegro drugą pompę bo tanio mi się udało za 140 zeta.Osłuchaj jak długo pracuje Twoja i to może być co u mnie czego Ci nie życzę. Pozdrawiam

Opublikowano

Albo pompka pada (to to małe buczące urządzenie :D)

Albo trzeba sprawdzić szczelność przewodów powietrza od pompki

Opublikowano
  • Autor

zamyka tylko jedne drzwi, jesli przekrece kluczykiem, to buczenie to ten rygiel wlewu paliwa, nie wiem czy sie przyblokował czy jaka cholera ;/

Opublikowano

padła pompka centralnego zamka, ja miałem taki samproblem pokryszyły się w drobny mak łopatki w pompce, kupiłem nową pompkę i wymieniłem sam wirnik pompy i wszystko jest OK :th: :>

Opublikowano

Jeśli tak jak pisałeś buczy cały czas to może wężyk się odpiął i nie ma podciśnienia? Bo pamiętam jak grzebałem przy swojej i wypiął się jeden wężyk to tak mi buczała :)

Opublikowano
  • Autor

Panowie, sprawa wyglada tak, wysypał się elektromagnes w pompce, wymienilem go i nadal jest to samo ;/ buczenie i brak centralnego zamka, zatrybił na chwile ( jedna strona się zamknęła ) i problem jak byl tak jest

Opublikowano

Elektromagnes?

Przekaźniki sprawdź.

Może się turbinka rozsypała?

Opublikowano

bartass, zakładam, ze żadnych wężyków dziurawych/niepodpiętych nie masz. Weź po prostu wymień silnik, albo całą pompkę, bo chyba nie da rady "domowym" sposobem zrobić...;/