jabolsb Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 witam koledzy coś rozładowuje mi aklumlator nie wytrzymuje jednej nocy, nie wiem czemu? prosze o pomoc dzieki?
wojtek26 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sprawdz jaki masz pobór pradu z aku na zgaszonym aucie, nastepnie wyjmuj pokoleji bezpieczniki az spadnie pobór w okolice 0,5A i w tym obwodzie szukaj problemu.
jabolsb Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2011 a możliwe że jest już taki słaby że pada po jednej nocy?>
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 a możliwe że jest już taki słaby że pada po jednej nocy?> moze juz jakas cela nie trzyma
DeeJay_Kill Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Amperomierz do ręki i wyjmowanko bezpieczników (pamiętaj tylko, żeby wtedy nie paliła się lampka kabinowa - najlepiej zamknij auto z pilota, a drzwi sobie zostaw otwarte. Mój typ - radio, lub właśnie akumulator.
jabolsb Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2011 tak trzeba bedzie zrobić ale i tak aku trzeba zmienić...
bialy986 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Może faktycznie masz słaby aku.Chociaż u kumpla przez noc padła bateria a winą było radio i jakieś zwarcie,przebicia.(pisałem już nawet wcześniej o tym )
wypsiu Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Mój kumpel miał podobną sytuacje w Pasku postawił auto w piątek wieczorem a w niedziele już nic z elektryki nie działało... Sprawdził akumulator rozładowany więc kupił według katalogu drugi podłączył auto odpaliło ale przestał działać szybkościomierz i jeszcze robiła się od czasu do czasu choinka na desce rozdzielczej po za tym wszystko było OK. Po 2 dniach nowy akumulator rozładowany nic z elektryki nie działa więc zawiózł auto na lawecie do elektryka. Okazało się że miał zamontowany satelitarne systemy łączności telefonicznej i robił jakieś zwarcie i wszystko wariowało,wywalił to wszystko i auto już 2 tydzień śmiga bez żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi