morsdicti Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam. Wczoraj chcieli "zaiwanić" moją B5tke ... na szczęście złodziej okazał się takim fachowcem jaki efekt po sobie zostawił - swoją drogą jakbym był w swojej pracy takim partaczem jak on w swojej to bym wolał być bezrobotny. Ktoś nieumiejętnie wsadził jakiś łamak (po wyjęciu okazało się, że to "czysty" grot kluczyka po 97 roku z dospawaną śrubą 15stką... w zamek od strony kierowcy i przekręcił zamek na siłę urywając wszystko ... o dziwo drzwi były otwarte ale ani z auta nic nie zginęło a i auto stało na swoim miejscu - domiewam, że ktoś wystraszył profesjonalistę bo zostawił narzędzie pracy w moich drzwiach - aktualnie w rękach Pana Starszego Sierżanta z gdańskiego Wrzeszcza. Moje pytanie jest następujące, jak wymienić ten zamek ... na allegro są wkładki itd ale co z kluczykiem ? ktoś mi taki kluczyk dorobi w Gdańsku ? jakie trzeba mieć dokumenty (oprócz dowodu rej. od auta) aby coś takiego zrobić ... byłem u 2 ślusarzy powiedzieli, że tego nie robią. Jaki koszt ewentualnie co radzicie ... taniej po prostu kupić na szrocie wkładkę wymienić na byle jaką i zamontować pilot ? [br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 14:18_________________________________________________tak kontynuując temat włamania - dodam jeszcze, że idiota i w czystej postaci cham (bo inaczej takiego nazwać nie można, niedzielnego złodzieja ... porządny znający się na rzeczy jakby chciał to by wziął samochód i nim pojechał) a ten uszkodził nie dość że zamek to jeszcze porysował lakier, prawdopodobnie od klucza którym kręcił ten swój łamak, połamał klamke, prawdopodobnie od uderzenia młotkiem Incydent na parkingu PG w Gdańsku (dla gości) obok ulicy Traugutta/Siedlickiej w biały dzień około godziny 16.
Damian0911 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 wkładke trzeba kupic i dostroic do kluczyka i tyle z tego
paweu1 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dokładnie tak jak napisał kolego powyżej, Wyciągasz zamek, w nową wkłądkę wkłądasz kluczyk i podpiłowujesz blaszki które wystają ponad wkłądkę. Po podpiłowaniu masz gotową wkładkę, która pasuje do ori kluczyka, wkłądasz w zamek, składasz drzwi
Rekomendowane odpowiedzi