Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zamarzający zamek bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Uszczelki zabezpieczone silikonem, ale do głowy mi nie przyszło żeby zabezpieczać zamek w klapie bagażnika.

Ile się teraz ukombinować muszę z nartami to tylko ja wiem... :angry:

ten dzyndzel który wciskam gdy otwieram bagażnik z dziurką na kluczyk nie da się wcisnąć, zamierzam podejść do niego z nagrzewnicą, ale napiszcie mi czym to potem spryskać i czego napsikać i gdzie żeby już nie zamarzało.

Normalnie szlag mnie trafia z tym zamkiem, po ostatniej odwilży mu tak odbiło a do tej pory nawet w największe mrozy działał jak trzeba.

Opublikowano

to musisz wyciągnąć tą gumową uszczelkę i mechanizm otwierania i go przeczyścić,ja tak miałem w tamtym roku,przeczyściłem ten mechanizm podgiąłem blaszki i działa bez zarzutu do tej pory.

Opublikowano
  • Autor

Czyli żeby otworzyć bagażnik to trzeba grzać w okolicach zamka dolnego, tego pod rejestracją?

Ja myślałem ze trzeba nad rejestracją w okolicy tego bolca do wciskania.

Dla efektu będę grzał w dwóch miejscach.

Opublikowano

Kup sobie odmrażacz do zamków i psiknij do zamka (tam gdzie się klucz wtyka) i na około niego w te szczelinę. Po paru chwilach puści. Nie mogłem sobie też dać z tym rady, od miesiąca po takim zabiegu mam spokój.

Opublikowano

rozebrać przeczyscic podsmalcować i ma smigac :good:

Opublikowano

Ja co jakiś czas psikam odmrażaczem do zamków i spokój.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam odswieze troche temat. Bo mialem identyczny problem ten tzw. dzyndzel od zamka bagaznika nie chcial mi sie wcisnac a ja bardzo prognałem sie dostac do srodka i tak mi sie wsicnał do srodka ze teraz nie chce wyjsc :(? Jak moge teraz otworzyc bagaznik? da sie jakos od srodka? czy ten wierzch jest jakos rozbieralny. Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja w każdym audi psikałem WD-40 do zamka klapy przed zimą i mi nie zamarzały a na myjni w zimę jestem często. :hi: Ale najlepszym sposobem to rozebrać umyć i przesmarować :good:

Opublikowano

Dzieki. Tylko moje pytanie brzmiało jak :) Pozdrawiam

Opublikowano

Witam odswieze troche temat. Bo mialem identyczny problem ten tzw. dzyndzel od zamka bagaznika nie chcial mi sie wcisnac a ja bardzo prognałem sie dostac do srodka i tak mi sie wsicnał do srodka ze teraz nie chce wyjsc :(? Jak moge teraz otworzyc bagaznik? da sie jakos od srodka? czy ten wierzch jest jakos rozbieralny. Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam

Jeżeli masz składane kanapy tylne i możesz się dostać do bagażnika od środka to, wskakujesz do bagażnika ze śrubokrętem gwiazdkowym i latarką. Masz do odkręcenia 12 wkrętów. Osiem z nich jest zamaskowana filcem, więc trzeba sie dobrze przyjrzeć żeby je zobaczyć, 2 kolejne masz w plastiku w zagłębieniu, ten co służy do zamykania klapy ręką. Kolejne 2 masz pod mocowaniem trójkąta ostrzegawczego. Zwalasz całą tapicerkę i masz dostęp do zamka. Ciągniesz za cięgiełko i bagażnik otwarty. Jak się już wygramolisz z bagażnika: zdejmij cięgło, kluczem "10" odkręcasz dwie śrubki żeby wyjąć zamek (on jest w takiej plastikowej obudowie). Odłącz kostkę zasilania, odepnij przewód od podciśnienia (trzeba delikatnie na dole rozchylić te skrzydełka). Zdejmiesz potem te plastikową osłonę i masz cały zamek w ręku. Będzie tam takie plastikowe kółko z ząbkami zabezpieczone zawleczką, wyjmij zawleczkę i delikatnie śrubokrętem odchyl boczne zatrzaski (UWAGA bardzo kruche). Jak wyjmiesz już to kółko to wymyj zamek benzyną ekstrakcyjną i przesmaruj. Można by się jeszcze pokusić i rozbierać dalej, ale mi się już nie chciało dalej, bo ten zabieg u mnie pomógł.

Opublikowano

Dzieki wielkie:) o cos takiego mi chodziło. Gdy sie tylko troche pogoda poprawi zabieram sie do roboty. U mnie napewno sie ostro zabrudzil bo jak sie wcisnal i nie chce wyjsc to pewnie sporo piachu czy czegos sie dostało. Bo zamek z centralnego działa