Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] czy dobra wycena?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zdarzenie miało miejsce jakieś 3 tygodnie temu. W skrócie mówiąc zatrzymał się na mnie polonez który nieprawidłowo zmienił pas. Został ukarany mandatem i punktami.

Moje szkody to:

+ przedni zderzak zarysowany i obdarty z prawej strony

+ prawy przedni błotnik zarysowany i zagięty

+ listwy na błotniku, drzwiach przód i tył zarysowane

+ tylni zderzak zarysowany z prawej strony

Wycena przez PZU: 1500pln z groszami

Nigdzie nie wpisali nowych części tylko wszystko malowanie lakierowanie a błotnik naprawa blacharska. Czy powinienem czuć się oszukany z powodu takiej sumy wypłaconej? Jeżeli tak to czy mogę się odwołać od tej decyzji?

Z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

michau

Opublikowano

conajmniej 2x tyle kolego

Opublikowano

skoro to nie jest Twoja wina , pogadaj z PZU i powiedź że chcesz zrobić to na podstawie rachunków, oddaj autko do jakiegoś "mądrego"zakładu lakierniczego i po sprawie, ale tak patrząc na to masz trzy elementy do malowania każdy z nich po 400 zł ( z czego jedna naprawa blacharska błotnika) + listwy i malowanie więc cięzko bedzie coś od nich wydusić wiecej .

Opublikowano

Ubezpieczyciel ma 30 dni na wypłacenie odszkodowania od momentu zgłoszenia szkody. A ty masz ten cas na odwołanie. Pisz odwołanie. Przeciez przed tym zdarzeniem samochód miałeś w super stanie. Cześci też przecież chcesz nowe i oryginalne więc nie zgadzaj się na naprawe blacharska. A lakierować też przecież nie chcesz u "Pana Henia" tylko w serwisie Audi, a jakie tam są ceny to każdy wie. Pisz odwołanie jak najszybciej. Jesli masz samochód zdolny do jazdy to wytrzymasz. Powodzenia.

Opublikowano

Michau, Ja Ci proponuje podjechać do ASO ( wziaść kosztorys naprawy ) później przedstawić go w PZU i powinni Ci to zaakceptować, potem przedstawiasz im FV to zwrócą Ci kasę za poniesione straty w związku z naprawą Audika. Chyba ze ASO samo z nimi wszytsko załatwi bezgotówkowo ( czasem tak robią ale nie koniecznie zawsze )

Opublikowano

jakieś 1200 to minimum za obtarcia zderzaków zatem listwy błotnik i malowania to jeszczę jakieś 2000zł. Sprawdź jaki lakier został uwzględniony w wycenie ... a najlepiej to naciągaj że masz perłę metalik ...

Tak myślę że błotnik w wycenie powinien byc uwzględniony jako do wymiany, podobnie listwy

Ogólnie jak robią szopki powiedz że naprawiasz warsztatowo - byle warsztat nie przegiął z wyceną.

Opublikowano

nie zgadzaj sie na zanda naprawe,jezli jakis element nadaje do naprawy do powiedz, ze z naleza ci sie nowe i oczywiscie orginalcze czesci. oczywiscie jezeli auto bylo bezwypadkowe to nalezy sie tez odszkodowanie z tytulu utraty wartosci auta

Opublikowano
  • Autor

hej. czy ktoś może mi przesłać wzór odwołania się od tej decyzji? czy jeżeli mi już wypłacili to mogę się jeszcze w ogóle odwołać? jeszcze miesiąc nie minął. Pierwszy samochód i pierwsza taka akcja więc nie wiedziałem co i jak. Jak to jest z tym ubieganiem o stratę wartości?

fotki błotnika dam do wglądu. niby bardzo nie ale skoro był w stanie nie naruszonym to dlaczego teraz mam mieć prostowany malowany i lakierowany.

Opublikowano

Musiał bym znaleśc papiery z ubezpieczalnie co mi wypłacała ostasnio kase za fiata Brava i tam coś mi świta ze pisało ze można

sie odwołac tylko ze niepamiędam jaki jest termin od wypłaty . Dostałem za zarysowany zderzak tylny + rozbita lampa + wgniecionye nadkole 1300 zł spokojnie wystarczyło i jeszcze sobie zrobiłem pare innych zeczy w aucie :) Poczytaj papiery co dostałeś od ubezieczalni i tam musi pisać na jakiej zasadzie można sie odwołać :) Mi wypłacało Alianz

Opublikowano

Wzór odwołania jest ogolny. napisz podając numer szkody, że nie zgadzasz się z wyceną i chcesz ponownej. Skoro kase Ci wypłacili to wywiazali się z 30-dniowego terminu i teraz bedą się napewno ociągać ale nieodpuszczaj. Kazda złotówka się liczy.