Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Przegub zew przod quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy przegub zew przedni podejdzie z fwd do quattro??

Opublikowano

z tego co wiem to w tdi z przodu jest tak samo oska i quattro

w benzynie raczej tez, ale pewności nie mam

jak nikt nie potwierdzi to dam później znać bo etka właśnie do mnie leci :wink4:

Opublikowano

Ja jeśli chodzi o przód to wszystko zawsze brałem jak w ośce ale jeszcze przegubów wewnętrznych nie wymieniałem więc na 100% nie wiem.

A czemu musisz wymieniać te przeguby?

Opublikowano
  • Autor

Stuka jak glupi ten przegub i juz mnie wykancza psychicznie heheh

Opublikowano

zewnętrzny jest ten sam :cool1:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorry za odgrzanie kotleta ale mam pytanie w tym temacie.

Czy półosie/przeguby z QUATTRO ANGLIK (1998 afn) będą pasować do mojej furki z profilu?

Czytałem w dziale "zrób to sam" o wymianie przegubu zew i niby szybciej wyciągnąć pół oś i dopiero zbijać przegub więc myślę aby przełożyć całą pół oś ale nie wiem czy do końca będzie z anglika ok. Bo przecież jedna jest dłuższa druga krótsza i teraz pytanie u siebie demontuje prawą a z anglika lewą? Przejdzie taki numer?

Pytanie może banał ale prócz tego, że wiem iż kierownica jest po prawe stronie nie wiem jak to wygląda os strony klamotów/skrzyni :no::rolleyes:

Drugie pytanie heble z takiej a4 quattro przód/tył będą pasować do normalnej ośki tył/przód? Tarcze, jarzma, zaciski? Przód pewnie taki sam chyba, że Q miało coś mocniejszego a tył? To jest najważniejsze pytanie.

Opublikowano

Sorry za odgrzanie kotleta ale mam pytanie w tym temacie.

Czy półosie/przeguby z QUATTRO ANGLIK (1998 afn) będą pasować do mojej furki z profilu?

Czytałem w dziale "zrób to sam" o wymianie przegubu zew i niby szybciej wyciągnąć pół oś i dopiero zbijać przegub więc myślę aby przełożyć całą pół oś ale nie wiem czy do końca będzie z anglika ok. Bo przecież jedna jest dłuższa druga krótsza i teraz pytanie u siebie demontuje prawą a z anglika lewą? Przejdzie taki numer?

Pytanie może banał ale prócz tego, że wiem iż kierownica jest po prawe stronie nie wiem jak to wygląda os strony klamotów/skrzyni :no::rolleyes:

Drugie pytanie heble z takiej a4 quattro przód/tył będą pasować do normalnej ośki tył/przód? Tarcze, jarzma, zaciski? Przód pewnie taki sam chyba, że Q miało coś mocniejszego a tył? To jest najważniejsze pytanie.

półosie są te same :good:, hamulce przód też ale tył nie :no:

Opublikowano

Ale prawa=prawa, lewa=lewa?

A hamulce? Idzie je dorzucić do mnie aby mieć "mocniejsze" Jak bym miał cały komplet? Czy bez sensu poprawić tył jak z przodu seria...

Opublikowano

tak

Opublikowano

A hamulce? Idzie je dorzucić do mnie aby mieć "mocniejsze" Jak bym miał cały komplet? Czy bez sensu poprawić tył jak z przodu seria...

z tylnego zawieszenia w Q nic nie przerzucisz do ośki, nawet hamulców

Opublikowano

Dzięki chłopaki ale wracając do przodu. Natknąłem się na temat: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182709.0

Niby chodzi o benzynę i zamianę w drug stronę jak ja ale to chyba nie ma znaczenia :mysli: