Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Spadł pasek rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mialem kolizje, w wyniku czego pekl napinacz i pasek jest teraz zle zalozony nie wiem czy sie nie jakis tryb nie obrocil, na trybach i na pasku sa jeszcze oznaczenia od zmiany rozrzadu i moje pytanie brzmi czy jak tak samo zaloze pasek i o ile silnik jest ok to powinno wszystko trybic czy lepiej na nowo ustawiac caly silnik? bo nie wiem ile obrotow mialby zrobic kazdy tryb ;/

Opublikowano

kolego ale czy ty masz napewno na mysli pasek rozrzadu czy pasek wielorowkowy napedu oprzyrzadowania silnika??

co do rozrządu trzeba ustawic wszystko na znaki - wałek rozrządu na blokade znak ,,0'' na kole zamachowym i pompe na blokade...no co ty chłopie...dogadaj sie z mechanikiem jakims aby ci to ustawił napiał zapłacisz mu pare PLN bo jeszcze wiecej sobie szkód narobisz... jesli sie nie ma pojecia i sie chce zaoszczedzic to taki traci....

Opublikowano
  • Autor

tak rozrzadu, wyjety mam silnik i chce go sprzedac, ale bym wolal jako dzialajacy a nie uszkodzony :D[br]Dopisany: 02 Luty 2011, 19:42_________________________________________________rozrzad sam wymienialem, i wszystko pieknie ladnie dzialalo

Opublikowano

jeżeli silnik pracował podczas kolizji to nie ma opcji, że wszystko jest ok.

Opublikowano

i chce go sprzedac, ale bym wolal jako dzialajacy a nie uszkodzony

:blink: nawet po ustawieniu rozrządu nie jesteś pewien czy nic się z nim nie stało bo nie jesteś w stanie tego sprawdzić.

póki go nie zamontujesz i nie sprawdzisz kompresji to nie ryzykuj ze sprzedażą,chyba ze zaznaczysz o takim incydencie

Opublikowano
  • Autor

nooo dam gwarancje

Opublikowano

zmieniał sam a teraz nie wie jak ustawic ponownie.. chyba samo sobie przeczy?

Opublikowano
  • Autor

zmieniał sam a teraz nie wie jak ustawic ponownie.. chyba samo sobie przeczy?

kolego zmieniales kiedys pasek rozrzadu? w ogole nie ruszalem trybami jak zmienialem pasek

a teraz mialem kolizje i on sam spadl a to juz calkiem inna bajka

Opublikowano

wyjety mam silnik i chce go sprzedac, ale bym wolal jako dzialajacy a nie uszkodzony

więc go ustaw na znaki inaczej sie nie da ustawić-próbujesz wymusić na nas odpowiedz,której nie zna nikt i-jeśli sam zmieniłeś rozrząd-ustaw go ponownie,tak,jak pisze SotoM-inaczej się nie da ustawić-znaki mają się pokrywać,

nooo dam gwarancje

a na co dasz gwarancję? przecież nie wiesz,czy wałek rozrządu nie przesunął sie względem koła-niby jak chcesz to sprawdzić? wydaje mi sie,że chcesz założyć pasek i sprzedać silnik-licząc,że nic z nim sie nie stało-ale bądź pewien,że każdy,kto będzie chciał to kupić-zapyta,czy ten silnik działa i co mu powiesz?,że działa-przecież dopóki nie założysz paska i nie odpalisz-nie będziesz wiedzieć,więc licz sie z tym,że zawory mogły poodbijać sie na tłokach,lub powyginać-tak,czy inaczej samym założeniem paska sprawy nie rozwiążesz-lepiej rozebrać silnik i zobaczyć kondycję zaworów i tłoków-potem rozrząd i dopiero myśl o jego sprzedaniu