Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] silnik nie uruchamia się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy i to bardzo

otóż jechałem swoim autkiem i zaczęło dziwnie pracować a mianowicie jakby mu zabrakło turbo. odniosłem warażenie ze włącza sie dopiero powyżej 2 tysięcy i dopiero wtedy autko sie troszkę zbierało ale jak dochodziło do 3 tys RPM to zaczęło sie jakby dławic tzn takie delikatne szarpanie jakby spadek mocy był jakby coś go blokowało i rozpędzał sie max do 180km/h

i tak prze jakieś 40km a po wjechaniu do miasta stanąłem na światłach i silnik coś nierówno pracował na wolnych obrotach na luzie i przy próbie ruszenia silnik zgasł i już nie chciał zapalić. i moje pytanie brzmi co może być tego przyczyna tak dziwnego zachowania sie silnika

dzięki za porady

Marcin[br]Dopisany: 20 Listopad 2007, 21:53 _________________________________________________jeszcze jedno ta przypadłość dotyczy silnika V6 2.5 tdi AFB

dzięki za pomoc

marcin

Opublikowano

podłącz pod komputer

Opublikowano

popraw temat

Opublikowano
  • Autor

po oględzinach okazało sie ze przewód doprowadzający paliwo do filtra jest suchy jak pieprz a pompka w zbiorniku działa choć nie podaje paliwa co może być przyczyna takiej sytuacji czy w ogole ta pompka tłoczy paliwo do filtra paliwa

dzięki za odp

Marcin

Opublikowano

po oględzinach okazało sie ze przewód doprowadzający paliwo do filtra jest suchy jak pieprz a pompka w zbiorniku działa choć nie podaje paliwa co może być przyczyna takiej sytuacji czy w ogole ta pompka tłoczy paliwo do filtra paliwa

Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym samą pompę paliwa - jak nie dostawała paliwa to oby nic jej się nie stało.

Opublikowano
  • Autor

czy przy braku paliwa można zatrzeć pompę wtryskowa bo nie wiem czy jak próbowałem kręcić silnikiem a pompka nie podawała paliwa z baku to moglem ta wtryskowa zatrzec czy coś

głównie chodzi o to czym jest smarowana pompa wtryskowa

dzięki za odpowiedz

Marcin

Opublikowano

czy przy braku paliwa można zatrzeć pompę wtryskowa bo nie wiem czy jak próbowałem kręcić silnikiem a pompka nie podawała paliwa z baku to moglem ta wtryskowa zatrzec czy coś

głównie chodzi o to czym jest smarowana pompa wtryskowa

Mogłeś i w tym jest największy problem.

Opublikowano

Jeżeli paliwo do pompy dochodzi z baku a pompa nie podaje to ją masz uszkodzoną, jest to standard w tych silnikach. :confused4:

Jak byś miał jakieś pytania to tu masz numer do kolegi z diesel serwisu 516193874

Opublikowano
  • Autor

powiem szczerze ze już nie wiem co z autem jest paliwo sprawdziłem już dochodzi ale silnik nie chce sie dalej uruchamiać a na samostarcie to pracuje jak traktor strasznie głośno a jak nie podaje samostartu to po chwili gaśnie. mam tez jeszcze jedno pytanie do czego służy przekaźnik o nr 213 w dodatkowej skrzynce przekaźników bo jak jeszcze samochód działał to coś strasznie pykał (przekaźnik ten znajduje sie w tej skrzynce głębiej osadzonej i jest włożony w skrajnie lewe gniazdo) może to wina tego czy jak już sam nie wiem

z góry dzięki za odp

Marcin