mercii Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam Gazownik polecił mi taka instalacje. Sterownik firmy zenit , listwa valtek reduktor do wyboru za 2300zl. Mój kolega u tego samego gazownika założył sobie tą instalajce do tekiego samego silnika i narzie nie narzeka, oprocz spalania 15 l LPG i 5 l P95. Troche duzo, ale myse ze to kwestia regulacji bo narazie jest na auto kalibracje ustawione. Polecanacie taka instalacje? Uprzedzam ze chialbym kiedy ziwekszyc moc silnika o 20km, zwykla zmiana programu bo wiem ze chip to juz po zgazowaniu za dobrze by silnikowi nie zrobil. Ladowac sie w takie cos?
adamq Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Załóż lepiej jakąś lepszą instalkę. Polecam BRC Sequent 24, Landirenzo Omegas i oczywiście VSi Prins. Lepiej kupić raz a dobrze...
mercii Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Opublikowano 22 Listopada 2007 Myslalem tez o BRC ale gazownik nie zaklada tych instalacji poniewaz sparzyl sie niej kilka razy. Mowi ze jest dobra ale zenit nie jest gorszy tyle ze nie mam tej renomy. Łatwo sie go reguluje i jest podobno sporo lepszy od STAGA 300. No nie wiem wlasnie. A jakia masz listewe wtryskiwaczy , VALTEK? Problem jaki zaobserwowal moj kolega na tej instacjai to to ze jak sie przelaczy na gaz prz temp 30 stopnia to za bardzo nie da sie mu dac po gazie bo sie zamula. Jest to normalne? Pozdrawiam
mateogda Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Problem jaki zaobserwowal moj kolega na tej instacjai to to ze jak sie przelaczy na gaz prz temp 30 stopnia to za bardzo nie da sie mu dac po gazie bo sie zamula. Jest to normalne? Nie!
Gornano Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Hej. Co prawda samochód posiadam dopiero od tyg. ale autko posiada instalkę Zenit z listwą Matrix i powiem szczerze sprawuję się bez zarzutu. Przełączanie benzyna/gaz nieodczuwalne, strata mocy nie zauważalna (no prawie) no i to spalanie: na trasie przy jeżdzie naprawdę dynamicznej 9,5L gazu !! (sprawdzone na trasie poznań-gdynia) . Polecam
Rekomendowane odpowiedzi