Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Miał ktoś takiego świerszcza w kabinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam w kabinie świerszacza i nie umiem dziada zlokalizować i deratyzować....

Coś lekkiego (stawaim na plastik) rzęzi mi z prawego przodu.

Rozebrałem już listwe progowa, tą osłonę od kostek przy słupku, tapicerkę drzwi, wyjąłem schowek, sprawdzono też filtr kabinowy i jego obudowe, miał ktoś jakiegoś rzęziciela w tym rejonie (na 99&% [rawa strona deski rozdzielczej jakby w schowku ale głębiej.... Z uwagi na moją szmerofobię dostaję zajoba za każdym wyjazdem.

Włączenie wentylatora/klimy nic nie zmienia. Dźwiek pojawia sie na postoju po przegazowaniu jak i podczas jazdy po wertepach a niekiedy nawet podczas spokojnej jazdy po idealnej nawierzchni ;( HELP!

Opublikowano

Możliwe,że jakaś śrubka gdzieś się zluzowała-musisz szukać

bo jeżeli tyle rozkręciłeś i nic to trudno o pomoc :chytry:

Opublikowano

Hmm nigdy się nie spotkałem z takim czymś. Zapewne mnie również by to drażniło, więc Cię rozumiem. Moim zdaniem nie pozostaje CI nic innego jak rozebranie całej deski rozdzielczej. :embarrassed:

Opublikowano

a może listwa na podszybiu brzęczy? w b4 miałem taki przypadek

:hi:

Opublikowano
  • Autor

a może listwa na podszybiu brzęczy? w b4 miałem taki przypadek

:hi:

no właśnie jeden kolega też to zasugerował na PW.

Jutro popołudniu ruszam na łowy wyposażony we szwagra, on powozi ja słucham gdzie świerszcz.... :kox:

Opublikowano

Zobacz kratke w zderzaku tam gdzie sa/powinny byc halogeny. u mnie jak wpadnie w rezonans dziwnie piszczy:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie wiem o jakiego swierszcza ci chodzi ale bynajmniej u mnie byla oslona prawego slupka ta od szyby poprostu zatrzask wyskoczyl uderzyc w oslone az zaskoczy lub zobacz przewodu z klimy...ocieraja o obudowe filtra lub o karoserie bo tez takiego mialem :wallbash: prawie pol uta rozebralem a wystarczylo tylko je odgiac :shocked:

Opublikowano

Identycznie jakby w schowku ale głebiej

Tez tak mialem i dopiero gdy czyscilem kanał odpływowy pod aku to znalazlem tam blaszke. Wydawalo sie,ze to w srodku a jednak... :no:

Opublikowano

U mnie tez był świerszcz, okazało się że przewody od klimy poluzowały się - wypadły z uchwytu (te za filtrem powietrza przy błotniku), wystarczy przytrzymać ręką i już będziesz wiedział czy to to. Paradoksalnie dzwięk było słychać jakby pochodzi z wewnątrz autka, a tu przez rezonans przenosił się aż z pod maski ;)

Opublikowano

U mnie tez był świerszcz, okazało się że przewody od klimy poluzowały się - wypadły z uchwytu (te za filtrem powietrza przy błotniku), wystarczy przytrzymać ręką i już będziesz wiedział czy to to. Paradoksalnie dzwięk było słychać jakby pochodzi z wewnątrz autka, a tu przez rezonans przenosił się aż z pod maski ;)

dokladnie :gwizdanie: ja tez tak mialem i do glowy dostawalem :wallbash:

Opublikowano

Ja utopiłem świerszcza jak psiknąłem wd-40 w szczeline jak się łączy deska rozdzielcza z szybą tam gdzie naklejka z.numerem rejestracyjnym.