Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Kosztorys PZU a rzeczywistość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Kolizja była w grudniu 2010r przed sylwestrem

najpierw się odwołałem do PZU a później złożyłem skargę do Rzecznika Ubezpieczonych,

później na początku listopada 2011r sprawa trafiła do sądu,

i w końcu w połowie czerwca 2012r PZU przelało kasę zasądzoną przez sąd.

Czyli w sumie półtora roku to trwało od stłuczki.

Opublikowano

Ale w międzyczasie naprawiłeś samochód czy takim rozpieprzonym jeździłeś?

Opublikowano
  • Autor

Naprawiłem z tym ze nie do końca.

Auto do jazdy miałem juz 3 dni po kolizji ale zrobione na sztukę (wymiana lampy i trochę podklepane),

dopiero z czasem kupiłem czesci pod kolor mojego auta i wstawiłem do blacharza na pare dni zeby mi to wszystko spasował bo bylo delikatnie ruszone poszycie wewnetrzne błotnika.

I tak jezdze do tej pory, z tym ze przydało by sie to jeszcze pomalowac, bo niby czesci pod kolor ale wiadomo ja to jest z używkami (troche porysowane).

Opublikowano

najpierw sa odwolania ktore pzu odrzuca, potem pisze sie z kosztorysem do pzu od niezaleznego, a potem sprawa do sądu, wiem co mowie bo sam ze zlodziejami walcze od listopada 2010 czyli juz niedlugo bedzie dwa lata, na sprawe sie czeka prawie pol roku, a pzu zawsze ma wlasne zdanie, mi pomaga caly czas osoba z forum tutaj, ktora naprawde zna sie na rzeczy, wszystkie pisma, wszystkie kosztorysy, odpowiedzi na pisma z pzu, a jak wniesiesz sprawe i wygrasz, to pzu nie dosc ze zaplaci ci za to co musi czyli za czesci oryginalne nie zamienniki, to jeszcze wszystkie posrednie koszty typu przygotowanie auta do ogledzin, rzeczoznawca, wniesienie za sprawe, i ew wynajcie bieglego sądowego gdyby podwazyli (jak to mialo miejsce u mnie) kosztorys od niezaleznego rzeczoznawcy, biegly mi potwierdzil to samo, a nawet wiecej wycenil, to pzu wskoczylo na niego teraz ze sie z nim nie zgadzaja, to sa zlodzieje i tyle, pienidzadze wiedza jak brac , ale odszkodowanie wyplacic to juz nie wiedza. ostatnia sprawa za tydzien. okaze sie czy ostatnia czy nie.

Opublikowano
najpierw sa odwolania ktore pzu odrzuca, potem pisze sie z kosztorysem do pzu od niezaleznego, a potem sprawa do sądu, wiem co mowie bo sam ze zlodziejami walcze od listopada 2010 czyli juz niedlugo bedzie dwa lata, na sprawe sie czeka prawie pol roku, a pzu zawsze ma wlasne zdanie, mi pomaga caly czas osoba z forum tutaj, ktora naprawde zna sie na rzeczy, wszystkie pisma, wszystkie kosztorysy, odpowiedzi na pisma z pzu, a jak wniesiesz sprawe i wygrasz, to pzu nie dosc ze zaplaci ci za to co musi czyli za czesci oryginalne nie zamienniki, to jeszcze wszystkie posrednie koszty typu przygotowanie auta do ogledzin, rzeczoznawca, wniesienie za sprawe, i ew wynajcie bieglego sądowego gdyby podwazyli (jak to mialo miejsce u mnie) kosztorys od niezaleznego rzeczoznawcy, biegly mi potwierdzil to samo, a nawet wiecej wycenil, to pzu wskoczylo na niego teraz ze sie z nim nie zgadzaja, to sa zlodzieje i tyle, pienidzadze wiedza jak brac , ale odszkodowanie wyplacic to juz nie wiedza. ostatnia sprawa za tydzien. okaze sie czy ostatnia czy nie.

Zdradź ile na prawdę Cię wyniosła naprawa a o ile się sądzisz jeśli to nie tajemnica.