Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Kapie olej nie mogę znaleźć miejsca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ten sam problem i winą była odma, ale tak poczytałem i w sumie chłodniczka też troszkęjest zapocona. po świętach zdam relację jak się za to wezmę jakoś :)

Opublikowano

no i po świętach nadal sucho po wytarciu silnika i chłodniczki oleju :mysli: trza będzie kajś na trase wylecieć żeby silnik pochodził dłuższy czas :tongue4:

Opublikowano

no i po świętach nadal sucho po wytarciu silnika i chłodniczki oleju :mysli: trza będzie kajś na trase wylecieć żeby silnik pochodził dłuższy czas :tongue4:

Silnik gdy nie pracuje to raczej w górnych partiach nie ma filmu olejowego ani ciśnienia które by go wypychało przez nieszczelności

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale jeśli sie nazbierał w górnej partii to przez ten czas zdążył by spłynąć no ale nic nie było ale nadal będe to sprawdzać :wink4:[br]Dopisany: 29 Kwiecień 2011, 14:27_________________________________________________przejazd na majowe i spowrotem i sucho pod autem :tongue4: może dla 100% pewności wymienić ten o-ring nad chodniczką oleju

Opublikowano

Walczyłem z podobnym wyciekiem. Kapało po chłodniczce oleju. Nikt w tym wątku nie wskazał jeszcze jednej możliwej przyczyny. W chłodniczce oleju skierowany w kierunku kierownicy pojazdu jest czujnik temperatury oleju. W moim przypadku winowajca wycieku. Rozszczelnil sie w części plastikowej przy podłączeniu przewodu elektrycznego.Długo musiałem się wk....ać zanim to zlokalizowalem . Naprawa banalnie prosta. :>

Opublikowano

Nie w kazdym B5 jest czujnik temperatury oliwy. Kolega najprawdopodobniej go nie ma.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie nic już nie cieknie co jest dziwne po tym delikatnym kapaniu :decayed:

Opublikowano

ja tez tak mialem,wymienilem rurke odmy koszt 40zl i spokoj,a cala miska byla ufajdana w oleju

Opublikowano

u mnie popuszczało na o-ringu nad chłodniczką oleju ale teraz jest sucho :mysli: