Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Prostowanie alufelg na goraco czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moze mi ktos kto sie zna na tym powiedziec czy takie prostowanie alufelg na goraco jest ok?

mam 2 felgi lekko krzywe ,jak sie nimi zakreci na wywazarce to bija gora dol okolo 1 cm jajo ,czy to prostowac czy zostawic tak jak jest ?

dodam ze felgi to 17 sline 5 ramienne

z gory dzieki.

Opublikowano

na gorąco się nie prostuje, chyba żeby oddać na handel jako proste.... (nie popieram)

prostuj na zimno, pękną lub nie, ale nie zmienisz ich właściwości [br]Dopisany: 14 Luty 2011, 17:00_________________________________________________

gora dol okolo 1 cm

:shocked: kosmos takie bicie

Opublikowano

na gorąco się nie prostuje, chyba żeby oddać na handel jako proste.... (nie popieram)

prostuj na zimno, pękną lub nie, ale nie zmienisz ich właściwości [br]Dopisany: 14 Luty 2011, 17:00_________________________________________________

gora dol okolo 1 cm

:shocked: kosmos takie bicie

no ja to tak mniej wiecej na oko ocenilem jak sie krecily na wywazarce moze przesadzilem troch emniej niz 1 cm sie tak odchylaly gora dol ale tylko z tej jednej strony od wewnetrznej
Opublikowano

prostuj na zimno

Opublikowano

rób jak chcesz.... najłatwiej wcisnąć komuś "gówno" :thumbdown:

Opublikowano

rób jak chcesz.... najłatwiej wcisnąć komuś "gówno" :thumbdown:

nie chodzi o to ze wcisnac komus gowno i tak powiem ze sa lekko krzywe ale moze je kupi ktos kto sie zajmuje takim prostowaniem felg ,wyprostuje i sprzeda drozej i tak polowa felg z allegro to byly prostowane regenerowane i ludzie je kupuja i nienazekaja[br]Dopisany: 14 Luty 2011, 20:39_________________________________________________no tak zrobie juz znalazlem u mnie w okolicy warsztat co to prostuja na zimno
Opublikowano

ja mam dwie do prostowania niestety ale koles z allegro jak je sprawdzilem zadzwonilem jak jest i oddal kase na prostowanie bo chcial byc uczciwy i to mi sie podoba a jak z cenami za prostowanie 18" ??

Opublikowano

ja za prostowanie 19ki dałem 100zł

Opublikowano

dobra cena :) muszę poszukać dobrej oferty w Lublinie dla moich 18"

Opublikowano

Jak ocenić czy fegi są proste? Czy na wyważarce to wyjdzie czy jak to najlepiej zrobić?

Opublikowano

śmieszna cena gdybym miał możliwość pojechał bym odrazu i patrzył czy dobrze zrobi :>[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 19:19_________________________________________________

Jak ocenić czy fegi są proste? Czy na wyważarce to wyjdzie czy jak to najlepiej zrobić?

na wywazarce jak zakreci widac czy jest regularne kolo czy tak jak u mnie pozaginana :][br]Dopisany: 15 Luty 2011, 19:22_________________________________________________znalazłem http://www.felgi-profil.pl/index.php dobre ceny za 17 55zl a 18 65zl i polecają :]