Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy podejdzie climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :hi:

Jestem posiadaczem A4 B5 i niestety nie mam klimatyzacji. Chciałbym dołożyc jednak jak już to climatronic i tu pojawia się pytanie: czy podejdzie instalacja od A6 C4? Drugie pytanie: czy instalacja jest taka sama dla silników 1,9 TDI, 2,5 TDI i benzyniaków?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam :notworthy:

Opublikowano

Ktoś kiedyś o to bytał. Żeby włożyć climatronic trzeba podobno wymienić całe bebechy od nawiewu w środku pod deską rozdzielczą no i w Twoim wypadku założenie całej instalacje czyli sprzeżarki, przewodów i osuszacza. Czy z A6 będzie pasować to nie wiem bo w tym ogólnie nie siedze i sie nie znam.

Może ktoś mądrzejszy się wypowie.

No i podstawowe pytanie czy taka przeróbka będzie Ci sie kolego opłacać. :mysli:

Opublikowano

Na pewno nie podejdzie całe urządzenie z nagrzewnicą jest inne , sterownik klimatronika jest ten sam po za tym podejrzewam że drobne elementy mogą pasować ale to kropla w morzu potrzeb

Opublikowano
  • Autor

Ok rozumiem, że nie podejdzie, a powiedzcie mi czy instalacja climatronica jest taka sama dla benzyniaków i diesli? Chodzi mi o to, że jak kupie komplet załóżmy od 2,5 TDI lub 1,8 to podejdzie do mojego 1,9 TDI?

Opublikowano

pewnie będzie inna sprężarka i przewody co do elektryki nie wiem

No i oczywiście cały mechanizm klap musisz wymienić

Opublikowano
  • Autor

Wiem, że muszę kupić dużo rzeczy i będę szukał kompletu na przykład z auta na części. Chcę tylko odpowiedz czy instalacja dla wszystkich silników jest taka sama. TAK lub NIE. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał diesel a benz będzie różna sprężarka przewody, szukaj z takiego samego modelu który będziesz mógł sprawdzić przed demontażem po za tym będzie łatwiej wyjąć z jednego i włożyć do twojego . Jak będziesz dobierał to zawsze jakiś problem sie urodzi

Opublikowano
  • Autor

Ok. Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam :hi:[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 15:38_________________________________________________A jeszcze jedno pytanie. Czy podeszłaby kompletna instalacja climatronica do mojego Audi B5 z anglika, czy tam wszystko po drugiej stroni idzie? :rolleyes:

Opublikowano

nagrzewnica nie siądzie z angola :) Przymierzam sie do zalozenia climatronika do swojej a4, nie mam w ogole klimy. Dawcą będzie anglik. Pisz na gg jak bedziesz potrzebowal cos wiedziec jeszcze:)

Opublikowano

ile mniejwiecej instalacja klimy z climatronikiem kosztuje ? ;]

Opublikowano

co kosztuje 3 tys? Ktoś z forum robil i zmiescil sie w 1200.

Opublikowano

No bo to tak jest, jednemu uda się znaleźć części za 700zł, innemu za 1500. Tak samo z robotą, jeden mechanik weźmie 500 inny będzie krzyczał 1000.

Ceny podałem przypadkowe, nie interesowałem się zakładaniem climatroniku (jedynie czytałem na forum o tych 1200zł i to była jakaś okazja), ale tak jest z używanymi częściami.

Opublikowano

a powiedzcie jak to jest jak by sie hciało wrzucić z angola do naszego tyle że z 1.8 do 1.9 tdi?????????????????

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moim zdaniem nie oplaca sie, no chyba ze masz wszystko inne robione nie dawno, a tak to bym radzil sprzedac i poszukac czegos nowego z klima ;]