Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Parzący fotel kierowcy Audi b6 sline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Po włączeniu ogrzewania siedzenia kierowcy , po chwili najpierw bardzo mocno nagrzewa się lewy skrajny bok siedzenia nie zależnie od ustawienia grzania , a dopiero póżniej nagrzewa się cały fotel . To nagrzewanie boku jest tak duże że zaczyna mnie trochę parzyć , dopiero po kilkunastu minutach gdy fotel już cały grzeje to boczne nagrzewanie boku zanika . Ale wystarczy na chwilę wyłączyć silnik i wysiąść z auta i po ponownym zapaleniu silnika sytuacja się powtarza . Może któryś z kolegów ma pomysł jaka może być tego przyczyna i jak to poprawić , jest to bardzo uciążliwe dla mnie .

Opublikowano

Trzeba rozebrać fotel i sprawdzić maty grzejne, wygląda na to przepala się któreś łączenie mat i niedługo fotel przestanie grzać, ale do tego czasu takie miejscowe przegrzewanie się może miejscowo przepalić tapicerkę (autentyczne zdarzenie) :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Wobec tego proszę o podpowiedż jak rozebrać ten fotel żeby się dostać do tych mat , może ktoś to już robił.

Opublikowano

Spróbuj znaleźć w wyszukiwarce rozbiórkę fotela od B6, zdaje mi się że jest fotostory ze zmiany tapicerki foteli i będziesz wiedział jak się to rozkłada, a na pewno w dziale Warsztat jest rozbiórka foteli od B5 właśnie celem naprawy podgrzewania i spokojnie możesz sięna tym wzorować.

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście w dziale Warsztat od b5 są ładnie opisane podobne problemy jak mój pozostaje mi tylko zająć się tym , tak że dzięki kolego majkel-majki za podpowiedż.

Opublikowano

Nie ma sprawy, powodzenia :wink4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego udalo Ci sie cos wydumac z tym grzaniem?? Mam identyczne objawy - obojetnie ile bym nie ustawil to lewa strona tak mocno grzeje ze naprawde parzy w udo. Myslalem ze to moze ten czujnik w macie ale gdyby to byl on to by cala mata parzyla a nie tylko ta lewa czesc??!! Dodam tylko ze chwilowo sie to uspokoilo i grzeje dobrze ale co jakis czas sie to powtarza. Pozdrawiam

Opublikowano

mata sie przepala panocku :confused4: trzeba zdjąć tapicere i porawić troszke mate , miejsce przypalone będzie widoczne także lutownica i do dzieła :przebiegly:

Opublikowano

Nie czekaj mi przepaliło dziurke, wygląda jak po fajce, a udo tak przypiekło, że myślałem że usiadłem na osę, bo ogrzewanie włączyłem przypadkiem.

Opublikowano

Obawiam sie ze macie racje. Mam u siebie na boczkach skore i w jednym miejscu (punkcie) jest jakby twardsza takze by sie zgadzalo to o czym piszecie. Na weekend zabieram sie za naprawe:) Pozdrawiam

Opublikowano

mata sie przepala panocku :confused4: trzeba zdjąć tapicere i porawić troszke mate , miejsce przypalone będzie widoczne także lutownica i do dzieła :przebiegly:

to taką mają teperaturę maty mam o taki i nie wiedziałem że tak by mogło na bałaganić