Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Co wybrać Koło zamachowe / Koło dwumasowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co wybrać Koło zamachowe / Koło dwu-masowe

niestety kończy mi się koło dwu masowe w mojej a4 2.0 tdi BLB

mam niepokojące objawy rano jak odpalam zatelepie przez chwile całą budom dosyć mocno na ciepłym silniku też czuć przy odpalaniu takie bujnięcie ,

dodając lekko gazu szarpie silnikiem czuć takie wykręcanie ,

również jak dodaje gaz w zakresie od 1tyś obr. do 2 tyś czuć tak jak by przerywał

czasami jak przyspieszam to nie ma takiej płynności czuć na pedale gazu /sprzęgł mrowienie.

Poduszki odpadają ponieważ kupiłem wszystkie nowe w aso

Wtryski mechanik sprawdzał pod komputerem i mówił że wszystko jest w normie i nie ma żadnych odchyłów

autko naprawdę bardzo dobrze ciągnie i się zbiera tylko to co napisałem powyżej nie daje mi spać :)

Znalazłem na allegro dwa zestawy i nie wiem co wybrać pomocy

http://allegro.pl/sprzeglo-kolo-zamachowe-audi-a4-2-0-tdi-16v-140-km-i1465006502.html

http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-audi-a4-a6-2-0-tdi-i1452333289.html

Opublikowano

jak chcesz miec spokój i komfort to zakładaj dwumas

Opublikowano

przy tak małej różnicy w cenie też wybrał bym dwumas

Opublikowano

Zacznij od dodania STP do czyszczenia wtryskiwaczy...

Opublikowano
  • Autor

Dolałem ostatnio STP i w pewnym stopniu była różnica, lepiej odpalał na mrozie i zdecydowanie mniej podrygiwał na biegu jałowym

pomyślałem że mam coś nie tak z wtryskiwaczami i zamierzałem dać do czyszczenia umówiłem się z mechanikiem i pierwsze co podpiął pod kompa i stwierdził że wykresy mam bardzo ładne ,lecz mam za duże obroty na jałowym i obniżył je trochę , oprócz tego zwiększył mi dawkę startową ( na jakieś Tandem pompie ) żeby lepiej palił , wrażenia takie że na jałowym równo pracuje i nie podryguje silnikiem ale za to jak odpalam po nocy silnikiem tak rzuca przez około 3s

masakra i później się stabilizuje i ładnie chodzi na wolnych , ale przy każdym rozruchu na około 1.5s wali silnikiem , czasami jak się zatrzymam to wpada w taki rezonans wciskanie sprzęgła nic nie pomoże lekko przy gazuje i się ustabilizuje . pomocy nie wie co to może już być sprzęgło ??? pompo-wtryski???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po nocy? może świece? a ostanio miałem tak że na jednym pompowtrysku nie byłu styku i wlasnie były takie objawy że strasznie telepało przez chwile. Na vagu wykazało błąd: przerwa zwarcie pompowtrysku. Sciagnełem pokrywę zaworów przeczyściłem wszystkie styki. i od pol roku wszystko ok:)

Opublikowano

Kolego jak takie poważne zakupy robić to nie na allegro polecam kolegę z forum TOM_77 abędziesz miał pewność, że chciał kasy na podróbe nie wtopisz a nie zapłacisz raczej więcej.

Opublikowano
  • Autor

ostanio miałem tak że na jednym pompowtrysku nie byłu styku i wlasnie były takie objawy że strasznie telepało przez chwile. Na vagu wykazało błąd: przerwa zwarcie pompowtrysku. Sciagnełem pokrywę zaworów przeczyściłem wszystkie styki. i od pol roku wszystko ok:)

kolego a jak długo telepało silnikiem (samo zanikało i wracało)?? , czy tylko raz przestało stykać?? i musiałeś rozpierać aby usunąć usterkę