Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] zmiana na AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów nie owijajac w bawełne chce zmienic silnik z AFN 110km na nowszy AVF 131km, AVF pochodzi z 2004roku legalny z okablowaniem i sterownikiem co powinienem wiedziec o zmianach w mojej niuni czy ktoś juz z szanownych klubowiczów dokonywał takiej zmiany za wszystkie posty z góry serdeczne dzieki

Pozdrawiam Piotr :th: :audi:

Opublikowano

Będziesz miał problemy ze sterownikiem silnika.

Nie będzie widział sygnału CAN z ABS-u i będzie w trybie awaryjnym pracował.

To tak na początek.

Opublikowano

Jesli mozna spytac to z jakiego powodu chcesz zmieniac silnik?? Szczerze odradzam lepiej zainwestowac w modyfikacje tego.

Problemy tak jak pisze szogun0 beda z szyna Can - znajac zycie zaczna sie problemy mechaniczne. sprzego, 2 mas ma marne szanse przezycia

Po przekladce silnika (plug&play) jeszcze nie doszedlem do ladu z caloscia

Opublikowano

Będziesz miał problemy ze sterownikiem silnika.

Nie będzie widział sygnału CAN z ABS-u i będzie w trybie awaryjnym pracował.

To tak na początek.

Żadnym awaryjnym, będzie błąd w ECU o braku połączenia ze sterownikiem ABS'u, ale nie będzie to miało wpływu na samo jego działanie. Taka komnikacja byłaby wskazana przy posiadaniu kontroli trakcji, ale AFN z tego rocznika podejrzewam, że tego nie posiada...

Opublikowano
  • Autor

Kucza to moze sobie lepiej darowac wymiane,z silnikiem który jeszcze jest w samochodzie wiecznie sie coś działo powymieniane wszystko i nadal brak mocy spalanie nie schodziło nizej 7.5 a teraz 9.4 masakra nie wiem sam co robic i jeszcze licznik padł alle juz kupiłem z a6 VDO??!!Dobrze mi sie smiga ta bryka i nie zabardzo chce sie jej pozbyc i tak pomyslałem o zmianie serducha alle hmm :confused4:

Opublikowano

zrob pelna diagnostyke VAg to moze wyjdzie co jest nie tak

Opublikowano
  • Autor

problem ze nic nie wychodzi tylko troche turbo sie przycina alle troche i to wszystko co VAG pokazuje, mechanik wtryski jutro sprawdzi i najwyzej jeszcze raz sie sprawdzi vag-iem

Opublikowano

wstaw te logi na forum. Jaka jest temp po rozgrzaniu auta (na vag'u)??

Jakie sa dawki i wskazania przeplywki?? Przycina sie turbo tzn ma notlauf czy jak??

Opublikowano
  • Autor

jak bede miał logi to je wstawie na forum. a turbo po rozgrzaniu silnika przycina przy zamykaniu tak mówi mechanik, pojezdził z vag-iem i tak mu wyszło, zrobimy logi i ocenicie

Opublikowano

Moje zdanie jest takie ze jak masz czas i ochote to wymien ten silnik. Niektorzy juz to przerabiali i na pewno beda bardzo pomocni. Nie przekonasz sie inaczej czy to prosta czynnosc, czy beda z tym jakies megaklopoty. No i przeszukaj forumy(akp, tdi, streetracing) pod kontem slowa SWAP.

A jesli chodzi o AVF to moge powiedziec same pozytywne rzeczy(duze gratisy od fabryki + niezle przyrosty po wirusie ;), itp)

Opublikowano

Odradzam!! Niewiesz nigdy jakie konsekwencje będą po wkładce nowego silnika,i ile może Cię to kosztować. zainwestuj w chipa, większe turbo , intercooler itd. masz pewność że w zdrowym afn'ie bedzie wszytsko będzie latać jak trzeba- i zadowolony na pewno będziesz.

A jesli chodzi o AVF to moge powiedziec same pozytywne rzeczy(duze gratisy od fabryki + niezle przyrosty po wirusie
ja bym sceptycznie podchodził do tych "mega" bonusów, na hamowni zawsze można pokazać soft na 180ps ale czy to będzie tak jeździło!!?? Jak się mówi: klient nasz pan-a czego się nie robi dla klienta. :disgust: