Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Radio Concert piszczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niestety nie znalazłem odpowiedzi na forum więc może ktoś mi odpowie. Okolice dużego miasta a stacja po przełączeni na nią gra z 5 sekund po czym zaczyna piszczeć radio. Piszczenie coraz głośniejsze. Domyślam się że radio próbuje stroić lepszy sygnał? Tylko dlaczego, przez te parę sekund co słychać stację, gra czysto i raczej stereo, a mimo to piszczy ciągle i nie wstraja się w stację z powrotem.

Jak ręcznie dostrajać stację?

Z góry dziękuję za wskazówki.[br]Dopisany: 17 Luty 2011, 21:30_________________________________________________Leszno, Poznań radio 99.4 Planeta oraz Zetka 97.0 gra w A3 bez problemu, a tu z reguły nie znajduje albo gra czysto przez parę sekund po czym przestaje i radio piszczy (coraz głośniej) i nie znajduje stacji. Dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano

odłącz z tyłu antenę, włóż w środek przewód o długości minimum 50cm i powieś na lusterko (będzie to coś w rodzaju anteny) wtedy dowiemy się czy aby to nie wzmacniacz antenowy

Opublikowano
  • Autor

jeśli byłby walnięty wzmacniacz to by miał problemy na cały zakresie częstotliwości raczej, a reszta stacji gra i nie ucieka po zaprogramowaniu (rmf, trójka, jedynka, czwórka, legnica, leszczyńskie, eska itd.)

Ale czy ktoś wie co oznacza, gdy stacja po paru sekundach znika i radio zaczyna piszczeć coraz głośniej i po około 10sekundach głośność pisku się ustala na stałym poziomie.

Niestety nie znalazłem instrukcji radia nigdzie - jakby ktoś miał jakieś info proszę o wiadomość.

Czy wzmacniacz jest w radiu, czy gdzieś w suficie przy antenie?

Opublikowano

Wydaje mi się, że masz włączoną funkcję TP.

Opublikowano

Ja u siebie miałem podobny objaw, jakoś udało mi się to wyłączyć, ale nie powiem na 100% jak.

Wydaje mi się, że właśnie wyłączyłem TP (trzeba dłużej przytrzymać).

Instrukcje znalazłem tylko po niemiecku (na elektrodzie).

Opublikowano
  • Autor

dzięki sprawdzę i dam znać. z niemieckim u mnie kiepsko. :no:[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 13:35_________________________________________________Dzięki za pomoc. Wcisnąłem i przytrzymałem przycisk TP i jak na razie problem zniknął.

Czy ktoś mógł by się pofatygować i wyjaśnić znaczenie przycisków funkcyjnych ich działania również tego TP?

Opublikowano

Tutaj masz wytłumaczenie

http://radiopolska.pl/portal/staticpages/index.php?page=rds-funkcje#tpta

W skrócie, to powinno to się załączać przy wiadomościach dla kierowców, np słuchasz sobie kasety (u mnie czasem działało nawet jak słuchałem innej stacji), nagle słyszysz ten beep i wiadomości o korkach, wypadkach itp.

Tak jest w teorii, a w praktyce to stacje różnie nadają i na przykład w tych co mówiłeś, to pewnie nadają cały czas taki komunikat i ciągle Ci piszczy...

Opublikowano

Witam wszystkich mam podobny problem u mnie piszczy i na radiu i na płycie dziwne ale po dodaniu gazu piszczy coraz głośniej to wkurza a gdy wyłanczam stacyjke to przestaje i gra normalnie może to jakiś alarm po orginalnym rodiu (radio AVG)