lukas.go Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam; mam problem z odpalenie na zimnym silniku tzn. tylko z rana jak stoi przez noc to muszę kręcić 15-20sek aż zapali; po czym chodzi równo i nie gaśnie; postoi 2-3 h i pali na kopa; jedynie z rana jest problem; dodam, że lekko kopci na biało i jest dziwny - żrący zapach spalin. Na chwilę obecną jestem za granicą i nie chce przepłacać za "wymianę wszystkich elementów" dlatego będę wdzięczny za wszelkie sugestie. A i jeszcze dodatkowe pytanie - czy w moim silniku 2.0 TDI 140PS po wyciągnięciu miarki oleju na uruchomionym silniki powinien lecieć biały dym i lekko pluć olejem, tak samo z korka?
.Pablo. Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Najlepiej podpiąć vaga może pokaże jakiś błąd. Może któraś świeca żarowa się spaliła albo paliwo się cofa. Co do kopcenia z bagnetu i pluciem oleju z korka to norma. Chyba że są to bardzo duże ilości oleju wtedy zaczął bym się martwić.
jozek726 Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 ale podobnie miałem w b5 zmieniłem komplecik świec i jak ręka odjął
lukas.go Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Opublikowano 19 Lutego 2011 dziękuje za cenne wskazówki; rozumiem, że jedynie podłączając auto pod vaga można coś więcej wywnioskować? Czy ewentualnie sam mogę coś ustalić otwierając maskę...
lukas.go Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 a czy przypadkiem nie powinna świecić się dłużej/migać jakaś kontrolka przy padniętych świecach?
Rekomendowane odpowiedzi