Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie pali na ciepłym silniku !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, na samym początku dodam,że przeczytałem całe forum na ten temat i mój przypadek jest dosyć inny :( mianowicie

wszystko zaczęło się od małej stłuczki (wymiana zderzaka i chłodnicy) od jakiegoś miesiąca coraz gorzej palił na ciepłym. Początkowo kręciłem go 5 sek, po tygodniu 10sek teraz nie odpala wcale. Vag od samego początku nie pokazywał jakichkolwiek błędów i zrobiłem następujące rzeczy :

-ustawienie kąta wtrysku (poprawny)

- sprawdzenie sprężania ( 28)

- ustawienie poprawnej dawki rozruchowej (poprawne)

- wymiana filtra paliwa i przewodów

- wymiana akumulatora i regeneracja rozrusznika

Po tych zabiegach zapadł werdykt - siada pompa wtryskowa!

pojechałem do serwisu bosh na zmianę mapy sterownika pompy czy cuś ( 450zł ) nie zapłaciłem bo efektu nie było!! W serwisie zalecili wymianę pompy.

wymiana pompy (100% sprawna) i odpowiednie ustawienie dalej nie przyniosło efektu niestety :(

Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co dalej robić z moją niunią bo mam jeż dosyć i myślę nad sprzedażą :( POMOCY!!!

ps. po odpięciu czujnika cieczy dalej nie odpala!

Audi A4 B5 1,9 Tdi 110ps 1996r.

pozdrawiam

Opublikowano

Może w nastawniku jest coś nie tak, przestawił się po uderzeniu.

Spróbuj go odpalić na PLAKU, tylko delikatnie z tym specyfikiem, żeby obrotonierza nie zamknął.

Podczas palenia niech ktoś przytomny siedzi w środku z wciśniętym sprzęgłem, hamulcem i włączonym 5 biegiem, na wszelki wypadek.

Ja ostanio miałem tęż problem z paleniem, po zmniekszeniu dawki na wolnych obrotach z 2,2 na 3,6 mg nastąpiła poprawa

Opublikowano

Czesc,

Ciekawy masz przypadek, powiedzialem to znajomemu co z mechaniki jest dobry i mowi, zebys sobie jeszcze zobaczyl na kolo pasowe na wale, jezeli dostalo ono przy Twojej stluczce (masz silnik wzdluzny) i sie skrzywilo to moze byc tak, ze sie giba i jak odpalasz to kat Ci skacze na pompie i dlatego ciezko Ci pali. Na oko to widac jak chodzi silnik to tak te kolo lata troche na boki (mialem takie kolo usrane w poprzednim aucie passacie 1z, 1994). Jezeli do tego masz przy paleniu bialy/niebieski dym to pewnie przez kat wtrysku ktory "sie waha sporo " przez te kolo. Tylko, ze tez by Ci zle palil, a nawet gorzej jak zimny. Mozesz dla proby mocno przyspieszyc kat wtrysku i zobaczyc jak wtedy bedzie.

Jeszcze sobie przypomnialem, sprawdz zawor N109, on odpowiada za odcinanie paliwa, podajesz na niego +12V z klemy zeby sprawdzic.

pozdrawiam,

Darek