Opublikowano 23 Lutego 201115 l Witam serdecznie mam takie pytanko pada mi turbo a chciałem zwiększyć troszkę możliwości mojego autka i planuje troszkę modyfikacji a zastanawiałem się na wymianą turbo na Arl ale ciężko znaleźć taka turbinę w dobrym stanie i kolega podsunął mi myśl aby założyć turbo od 2.0TDI 170KM i tutaj to was forumowicze pytanie jakie sa przeszkody żeby to zrobic i czy macie jakieś doświadczenie z tym pozdrawiam P.S. Jeżeli zdublowałem jakiś wątek to sorki ale jestem nowy na tym forum i nie wszedzie mam dostep
Opublikowano 23 Lutego 201115 l Nie załozysz tego turbo, kolektor wydechowy jest pod 16v a ty masz 8V.
Opublikowano 23 Lutego 201115 l a czy 2.0 Tdi 170km to nie ma oznaczenia BRD/BVA jeśli tak to spokojnie ją wrzucisz do twojego. Jednak sama turbina bez odpowiedniego softu nie wiele da, a nawet po założeniu pogorszy bo będziesz mieć sporego laga. W twoim silniku są słabe pompki proponuję również wymienić na mocniejsze. Moja propozycja to nowe pompki np od arl + turbo awx/brd i softm auta nie poznasz:)
Opublikowano 23 Lutego 201115 l Pompki na dzien dobry bedzie seria. Pytanie jaki kolektor trzeba wsadzic aby zespolic turbinke od 170 z 1,9TDI ( BKC BXE ) Celowane jest do 170~180 ps ( wiadomo liczby nie sa najwazniejsze ) pisze czysto orientacyjnie Slyszalem ze od AFN czy od jakiegos 130 konnego TDIka nalezy uzyc kolektora . Rzekomo pasuje p&p. Pozdrawiam
Opublikowano 24 Lutego 201115 l O dokladnie tego szukalismy Dziekuje. Juz wczoraj znajomy dokladnie to samo polecil co ty potwierdziles Pozdrawiam.
Opublikowano 25 Lutego 201115 l Celowane jest do 170~180 ps Wstaw ARL, będzie ładny dół... i mocy tyle ile zakładasz no i p&p
Opublikowano 26 Lutego 201115 l Celowane jest do 170~180 ps Wstaw ARL, będzie ładny dół... i mocy tyle ile zakładasz no i p&p nowe turbo"ARL" to wydatek ok 2700zł...będzie trzeba tylko flasze pod wydech przerobić...a cała reszta ładnie podpasuje pamiętaj tylko o tym żeby zadbać o dobre chłodzenie oleju
Opublikowano 1 Marca 201115 l Witam Akurat tak sie skłąda ze namontowałem sie takich turbin w róznych silnikach afn,agr,asv,asz,btb turbo pasuje na kolektor awx afn.Spływ z awx afn .Zmianie podlega jedynie połaczenie str kompresora do ori przewodów Wracając do pytania odpowiadam ze turbo arl z uwagi na cieżką dostępnośc jak równierz specyficzne auta i ich użytkowników bedzie kiepskim pomysłem.Wszystkie które widziałem są po regeneracji,auta sa ostro pałowane. Kolejną sprawą jak juz wspomnieliście są słabe pompki.Turbo z arl czy brd nie bedzie dobrze działało z nimi ,konieczna wymiana pompek i soft. mlodzian4 zastanów się czy masz tyle pieniedzy.[br]Dopisany: 01 Marzec 2011, 07:35_________________________________________________porównanie turbin brd i gt 1749 która wieksza?