Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Brak mocy jak na 1.8t Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odzew. Przepływkę czyściłem i wygląda ok. jak nowa a co do reszty to ściągam Etke bo za bardzo nie wiem gdzie się co znajduje, jak coś przykombinuje to dam znać. Też myślę o wycięciu kata. Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam taki sam silnik i u mnie wszystko działa o.k., więc to nie jest tak jak ktoś napisał ten typ tak ma. :)

BTW Cristoforo sprawdzałeś sobie oryginalny przebieg, bo to 130000 to jakoś mało mi sie wydaje jak na takie auto?

Opublikowano

sprawdzałem

08.2003r. maiał przebieg 95349 i w tym roku został sprzedany jedził nim gościu przez dwa lata. zostawił go w rozliczeniu w salonie audi tam kupić miał inny gościu, wpłacił kase ale go nie odebrał i tak został na przebiegu 132000 jak ja go kupiłem.procedura prawna trwała dwa lata przejścia własności audi na solon.teoretycznie drugi wlaściel zrobił 37000 w dwa lata.salon pewnie by sie nie bawił przekręcanie liczników. :) sprowadził go mój znajomy ktory tym się zajmuje. jedyny minus to ze autko stało dwa latka.śmigam :a4fan: już pare miesiecy i wszystko jest :th: sprawdzali go mechanicy itd. wygląda i śmiga jak ta lala. dlatego kupiłem.nie oczekuje że będzie ideał od :a4fan: bo swoje lata już ma. pozdrowionka

Opublikowano

sprawdzałem

08.2003r. maiał przebieg 95349 i w tym roku został sprzedany jedził nim gościu przez dwa lata. zostawił go w rozliczeniu w salonie audi tam kupić miał inny gościu, wpłacił kase ale go nie odebrał i tak został na przebiegu 132000 jak ja go kupiłem.procedura prawna trwała dwa lata przejścia własności audi na solon.teoretycznie drugi wlaściel zrobił 37000 w dwa lata.salon pewnie by sie nie bawił przekręcanie liczników. :) sprowadził go mój znajomy ktory tym się zajmuje. jedyny minus to ze autko stało dwa latka.śmigam :a4fan: już pare miesiecy i wszystko jest :th: sprawdzali go mechanicy itd. wygląda i śmiga jak ta lala. dlatego kupiłem.nie oczekuje że będzie ideał od :a4fan: bo swoje lata już ma. pozdrowionka

Jak sprawdzony to na prawde super :th: ale faktycznie to nie jest najlepsze dla auta jak stało tyle czasu i nikt nim nie jeździł.

Opublikowano

wiem. to najwiekszy minus dlatego muszę np. przepolerować lakier i pomalować maske.mechanicznie jest super. robiłem test amortyzatorów są w bardzo dobrym stanie, wachacze też ok.był mały problem z temp. ale jest już ok. pojeżdzimy to zobaczymy co może wyjdzie. poza wymianą rozrządu i płynów, oleju,termostatu wymieniłem końcówke drązka kierowniczego i osłone przegubu. niewielki koszt jak na razie oprócz rozrządu. widzę żę KAŚKA ma taki sam silniczek to jak bede miał jakiś problem to zapytam :dance:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Odkopuje temat bo w końcu z pomocą forumowiczów udało mi się dojść do sedna sprawy. Powodem kiepskich osiągów auta był zapchany katalizator, piszę to bo może komuś się to przyda. W sobotę rano zabrałem się za tą operacje, praca zajeła mi ok. 3 godziń a kata zastąpiłem rurą za 10 zł, robiłem to z pomocą ojca spawacza. Dzięki waszej pomocy teraz w pełni mogę cieszyć się pełną mocą :a4fan:.

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Piszesz ze autko odzyskalo dynamike to :thumbup: ale zastanawia mnie czy sonda nie pokazuje zlych odczytow skoro zamiast kata jest pusta rurka ale skoro silnik chodzi ok to ozn ze chyba wszystko jest dobrze a sonda jest przed katalizatorem ( tylko tak wnioskuje bo nie mam fachowej wiedzy) Pozdrawiam :audi:

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się że wszystko ok bo różnica jest kolosalna, a na dodatek silnik zaczął brzmieć bardziej rasowo. Nawet sam nie przypuszczałem ze kat może być tak zapchany, od strony turba cała czarna powierzchnia a na dodatek środek oberwany i latał luźno. No ale teraz sama frajda z jazy.

Opublikowano

no to moje grutulejszyn.nie myślałeś wstawić tłumik tłumiący?

Opublikowano
  • Autor

Zabierając się za to nie miałem przekonania że to może być przyczyna moich kłopotów, kupiłem zwykła rurę wygiętą pod kątem 75st. w sklepie z częściami do Żuka ale okazało się że teraz mogę spać spokojnie a wszystkich frajerów z BMW mam za sobą.