Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Cieknący EGR a wzrost spalania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że od jakiegoś czasu wzrosło mi spalanie, wyeliminowałem już chyba wszystkie możliwe powody czyli zacząłem od wymiany termostatu bo był walniety kupiłem ori z aso, czujnik jest sprawny, filtr paliwa wymieniony. Troche poszukałem i coś tam było pisane ale nie do końca. Cieknie mi egr już dość sporo i niebawem będe go wywalał czy możliwe że przez cieknący egr pali więcej?

Opublikowano

Nie znam odpowiedzi, piszę, żeby mieć "oko" na ten temat, pozdrawiam :).

Opublikowano

odłącz wężyk który dochodzi do egr i zaślep go śrubką ,egr nie będzie chodził i zobaczysz czy jest różnica w spalaniu ale nie wydaje mi się że to przez to że cieknie to auto więcej pali (masz 2004 rok o po odłączeniu egr może wywalić ci błąd i check się zaświecić )

Opublikowano
  • Autor

Mam u siebie soft i Aligator powiedział ze da się wyłaczyć checka.

Opublikowano

u mnie EGR leje już od 3 lat a spalanie- rekordowo 1580 km na baku a po virusie na 178,6KM praktycznie również bez większej różnicy

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli nie ma wpływu. To ile Ci spalił ze przejechałes tyle? Cos mi sie nei chce wierzyc.

Opublikowano

u mnie EGR leje już od 3 lat a spalanie- rekordowo 1580 km na baku a po virusie na 178,6KM praktycznie również bez większej różnicy

Nie wiem jak wy jeździcie że takie spalanie macie. Chyba masz spore przekłamy na liczniku :gwizdanie:

A co do Egra to on nie ma wpływu na spalanie.

Opublikowano

Zabijako ośki mają większy zbiornik paliwa niż Q , ale to i tak nie zmienia faktu że to chyba w trasie i z górki :naughty:

Opublikowano

Zabijako ośki mają większy zbiornik paliwa niż Q , ale to i tak nie zmienia faktu że to chyba w trasie i z górki :naughty:

PIXI tylko ty mi nie napisz że masz u siebie teraz spalanie 4l/100km bo wszyscy będą rezać na 200+PS :polew:

Opublikowano
  • Autor

Nie uwieże ze pali Ci 4 l nawet w trasie.

Opublikowano

PIXI tylko ty mi nie napisz że masz u siebie teraz spalanie 4l/100km bo wszyscy będą rezać na 200+PS :polew:

Dobre :good: , :polew: :polew: :polew: a tak na poważnie to przy mrozach wciągam 11litrów po mieście :naughty: i żeby nie było OT to powiem że wywaliłem całkowicie EGR-a ( moja opinia , jedyny minus to dłuzej czekam aż się nagrzeje ) nie widze specjalnie żeby przez to więcej palił :hi:

Opublikowano

Dobre :good: , :polew: :polew: :polew: a tak na poważnie to przy mrozach wciągam 11litrów po mieście :naughty:

nie ma tragedii :wink4: Ja nie będę mówił ile mi pali :tongue4:

Opublikowano
a spalanie- rekordowo 1580 km na baku a po virusie na 178,6KM praktycznie również bez większej różnicy
:rolleyes:
Opublikowano

U mnie cieknie cały czas i czeka na wywalenie ale na pewno nie zwiększa to spalania.

Za to moc pod butem zwiększa spalanie jak najbardziej. :kox:

Pixi ja już zapomniałem że mam wyłączony egr a zagrzewanie jest podobne jak zimę temu co jeszcze działał.