Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Auto nie chce przyspieszać w niskim zakresie oborów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie!

mam pewien problem z przyspieszeniem a dokladnie taki ze strasznie powoli autko rusza z dolnych obrotow po przekroczeniu 4tys jest juz przyzwoicie ale na niskich obrotach to koszmar!moglgy ktos doradzic czemu tak sie dzieje?

pozdrawiam

Opublikowano

a miałeś tak już wcześniej? bo ogólnie to jest normalne zjawisko w uturbionych silnikach dlatego nie do końca wiem o co ci chodzi...

Opublikowano
  • Autor

wiesz ma ja dopiero od kilku miesiecy!ponoc moze to byc katalizator?

Opublikowano

i od samego początku tak było czy zauważyłeś to ostatnio?

Opublikowano
  • Autor

tak od samego poczatku tak sie dzieje i strasznie to jest nie mile jak na 150 koni czy moze to byc wina kata i jak to sprawdzic?

Opublikowano

wiesz Twoje wrażenia mogą być dość subiektywne :tongue4: wiadomo że ten silnik nie będzie rwał asfaltu tak samo przy 2 jak i przy 4 tysiącach obrotów mimo że doładowany i i tak zbiera sie o niebo lepiej niż wolnossący :kox:

najlepiej dorwij kogoś z Twojej okolicy który też ma ten motor w tej samej budzie i daj mu sie przejechać wtedy będziesz miał dość tanie porównanie :naughty:

poza tym jest jeszcze jedna kwestia - masz gaz :tongue4: domniemam że sekwencja ale to i tak wszystko zależy jak jest ustawiona bo jeśli nie zrobił tego ktoś kto sie zna na gazowaniu turbo to :sick3: no chyba że na Pb i LPG jesteś tak samo niezadowolony :kox:

Opublikowano

A czy miałeś może wymieniany rozrząd? Moze masz przestawiony i to jest powodem "zmulenia" w dolnym zakresie obrotów.

Miałem tak kiedyś w N/A. Rozrząd był przestawiony o dwa zęby i w dolnym zakresie obrotów była straszna padaka, dopiero powyżej 3500RMP auto zaczynało jechać.

Opublikowano
  • Autor

witam i sorki ze nie odpisywalem!

wiec rozrzad wymienilem okolo 10tys wstecz!a z tego co mi wiadomo nie wykazalo zadnego bledu po podlaczeniu!wiadomo gaz oslabia moc ale na PB jest to tez wyczuwalne!a gdybym pojechal na diagnostyke i sprawdzil emisje spalin???

Opublikowano

Diagnostyka nie zaszkodzi. Ja bym jeszcze odłączył przepływomierz i zobaczył jak autko bedzie się zachowywało.

Opublikowano
  • Autor

do tego jescze mam od czasy do czasu dziwny przeskok mocy!tzn jak czasem daje gazu lub odpuszczam pedal to przerywa,co to moze byc???