Walenty Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Witam serdecznie. Mam pytanie do bardziej doświadczonych w marce kolegów. W 2006r. kupiłem roczne audi AUDI A4 2.0 TDI w salonie AUDI z przebiegiem 23 tyś km. W/g sprzedającego (znajomego) auto było używane przez dyrektora AUDI jako służbowe. Jakiś czas temu pękł mi wąż wysokiego ciśnienia od mieszacza powietrza (nie wiem czy dobrze to nazywam) i mimo małej mocy i kopcenia samochodu musiałem jeszcze chwilę jeździć (TRASA). Od jakiegoś czasu zwróciłem uwagę, że systematycznie muszę dolewać oleju. Nie jestem wstanie teraz powiedzieć, czy auto brało od początku olej ponieważ nie zwróciłem na to uwagi. Nie jest to duży deficyt mniej więcej ok. 1 litr na 8 tyś km. Jest to mój pierwszy diesel więc jestem zaniepokojony. Chciałem także zapytać, czy możliwym jest by auto miało więcej kilometrów. Czy w salonach fabrycznych także nagminnym jest kręcenie liczników. Nadmienię, że auto naprawdę wyglądało jak nowe po zakupie. Proszę o pomoc. Jeśli chodzi o moc silnika i jego osiągi - auto chodzi bez zarzutu. * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - lukaszr
pre_pl Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,19101.0.html poza tym wróć jeszcze raz do regulaminu (w dziale technicznym tematy powinny mieć specjalny schemat)
Rekomendowane odpowiedzi