Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Cieknący olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zdejmujesz pokrywę zaworów odkręcasz 4 śruby mocujące napinacz(klucz torks chyba 6 lub 5)Podnosisz napinacz najlepiej dużym śrubokrętem płaskim do góry tak z centymetr powinno wystarczyć.Przy wyjmowaniu jak i przy wkładaniu uszczelki trzeba uważać na taki malutki kołek który się znajduje u dołu napinacza co by nie wypadł.Potem unosisz delikatnie uszczelkę żeby zeszła z dwóch małych tulejek i ją wyciągasz.po wyjęciu trzeba wypchnąć gumowy półksiężyc.Potem wszystko odtłuścić i składać z powrotem(proponuje dać trochę silikonu na uszczelkę jak i na półksiężyc i uważać przy zakładaniu uszczelki na ten mały kołek od spodu)jak założymy już uszczelkę i przykręcimy napinacz to jeszcze trzeba odkręcić dwie śruby które trzymają plastikowy okrągły korek z boku głowicy.Trzeba go wyjąć odtłuścić posmarować delikatnie silikonem gdyż tamtędy też możemy mieć wycieki :hi: czas pracy jakieś 4godz na spokojnie

Opublikowano

potwierdzam co kolega PRZEMEK 2800 napisał sam tak robiłem ostatnio więc przyznaje racje a silikon to musi być dobry Silikon Rheinza kosztuje ok 30 zł taki użyłem i mam spokój .

Opublikowano
  • Autor

zdejmujesz pokrywę zaworów odkręcasz 4 śruby mocujące napinacz(klucz torks chyba 6 lub 5)Podnosisz napinacz najlepiej dużym śrubokrętem płaskim do góry tak z centymetr powinno wystarczyć.Przy wyjmowaniu jak i przy wkładaniu uszczelki trzeba uważać na taki malutki kołek który się znajduje u dołu napinacza co by nie wypadł.Potem unosisz delikatnie uszczelkę żeby zeszła z dwóch małych tulejek i ją wyciągasz.po wyjęciu trzeba wypchnąć gumowy półksiężyc.Potem wszystko odtłuścić i składać z powrotem(proponuje dać trochę silikonu na uszczelkę jak i na półksiężyc i uważać przy zakładaniu uszczelki na ten mały kołek od spodu)jak założymy już uszczelkę i przykręcimy napinacz to jeszcze trzeba odkręcić dwie śruby które trzymają plastikowy okrągły korek z boku głowicy.Trzeba go wyjąć odtłuścić posmarować delikatnie silikonem gdyż tamtędy też możemy mieć wycieki :hi: czas pracy jakieś 4godz na spokojnie

Dzięki kolego jutro z rana jadę do warsztatu powiem im co i jak zobaczymy co z tego wyjdzie

[br]Dopisany: 28 Luty 2011, 01:46_________________________________________________Byłem na warsztacie uszczelki wyjęte zamówione z serwisu został też wyjęty ezektor i nie wiem czy jest zapchany niby przepuszcza powietrze ale trzeba użyć siły. Może ktoś opisać jak powinno przechodzić przez niego powietrze z jakimś oporem czy swobodnie dzięki za pomoc

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem ezektor i zawór odpowietrzający i nadal mam ciśnienie w obudowie zaworów, korek po odkręceniu podskakuje. Z wydechu dymi na biało i czuć smród spalonego oleju. Uszczelniacze zaworowe poszły? Proszę o jakiś dalsze porady