Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Valtek - regenerować czy wymienić - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaznaczę od tego , że nie narzekam na gaz w moim aucie. Zdaję sobie sprawę , że pewne elementy układu zasilania gazem się zużywają i wymagają interwencji.

Mam wtryskiwacze Valteka - auto śmigało bezproblemowo w zasadzie jednak jakiś czas temu zaczęło falować na gazie.

Okazuje się , że 2 wtryskiwacze się przycinają - na ucho słychać po odłączeniu od nich zasilania. raz już zestaw naprawczy do nich zapodałem - jakieś -30 tyś km temu - problem był podobny i operacja pomogła.na sekwencji przejechane w sumie około 90 tyś. Filtry wymieniane regularnie.

i teraz pytanie - bawić się w zestaw naprawczy - na allegro jest za 45 pln + wysyłka , czy wymienić listwy na nowe - koszt 2 x 130 pln?

różnica w cenie jest - ale d*py nie urywa. Wiem , że po wymianie potrzebna będzie kalibracja - ale to też ogarnę w ramach pomocy sąsiedzkiej. co Wy na to? Rzeźbić z zestawem czy wymienić?

Opublikowano

regeneracja jest dziecinnie prosta,tak ze wolalbym kupic zestaw do regeneracji i tloczki ze sprezynkami sam wymienic-taniej.

Opublikowano

Po wymianie zestawu trzeba skalibrowac wszystkie wtryskiwacze, a tak wogóle Valdki nie do tego silnika.

Opublikowano

a tak wogóle Valdki nie do tego silnika

a dlaczego? :mysli:

ja jeżdżę trzy lata i dopiero jeden albo dwa były zmieniane - już nie pamiętam

także myślę że nie jest źle :wink4:

Opublikowano

Zobacz jakie masz rozjazdy miedzy stronami silnika ( pod warunkiem wpełni sprawnosci silnika) a zrozumiesz dlaczego Valdki nie sa najlepsze do V-ek

Opublikowano
  • Autor

w sumie nie narzekam na Valdki , przelatałem sporo i nie było problemów. z tego co wiem mogę zarzucić jeszcze Magic lub Matrix do tego zestawu co mam, tak mi komp pokazuje, tyle , że koszty większe... kalibrację mam ogarniętą przez koleżkę gazownika - koszt 4 pak - nie więcej.

Koszt 2X126 pln za nowe listwy, skłaniałbym się zatem chyba ku wymianie i spokojnej głowie na jakiś czas.

• 2 tygodnie później...