Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Jaki BLOS odpowiedni do tego silnika 2.8 V6 174KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę kupić BLOS-a do tego silnika,w chwili obecnej instalkę gazu drugiej generacji(zwykły),słyszałem że BLOS lepiej się nadaje do tego typu silników.

Proszę o poradę, jakie blos będzie odpowiedni.

Opublikowano

A są różne? Chyba jest tylko jeden, zdaje się produkcji BRC. Jednak do tego silnika założyłbym sekwencję. Chyba, że juz myslisz o sprzedaży.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A są różne? Chyba jest tylko jeden, zdaje się produkcji BRC. Jednak do tego silnika założyłbym sekwencję. Chyba, że juz myslisz o sprzedaży.

A jak z legalnością tego urządzenia? Coś się zmieniło czy nadal wzbudza mega skrajne emocje? Kiedyś gdzieś słyszałem że trzeba odciąć krokowca jak jest blos i dlatego nie do końca jest on legalny, później słyszałem o "elektronicznym blosie" który kosztował niewiele mniej od sekwencji, może warto rozeznać temat jak to jest teraz?

Opublikowano

A gdzie wzbudza emocje? Ci wszyscy kontrolerzy w stacjach h*ja się znają i nie widedzą co to jest blos. Latałem 3 lata bez problemu AAR-em, a nawet dwoma i nigdy nie miałem problemu. Blos do AAH możesz założyć, ale wiadomo, że sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli nie liczy się koszt, bo blos Cię wyjdzie 300zł:)

Opublikowano

A gdzie wzbudza emocje? Ci wszyscy kontrolerzy w stacjach h*ja się znają i nie widedzą co to jest blos. Latałem 3 lata bez problemu AAR-em, a nawet dwoma i nigdy nie miałem problemu. Blos do AAH możesz założyć, ale wiadomo, że sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli nie liczy się koszt, bo blos Cię wyjdzie 300zł:)

To zależy gdzie się jeździ na przegląd, bo jeśli tam gdzie nie załatwia się podbicia za "flachę" to mogą być problemy.

Doskonale wiem co mówię bo żona pracuje 4 lata w OSKP, znam diagnostów bardzo dobrze. I uwierz, niektórzy z nich naprawdę zajebiaszczo znają się na tym, co robią (a przynajmniej Ci których znam).

Główny problem z blosem polega na tym że ciężko ustawić mieszankę tak aby spaliny były OK (dla dociekliwych, na legalnym przeglądzie bada się skład spalin). O ile mi wiadomo blosa ciężko (lub się nie da) skonfigurować z silnikiem krokowym i często jest sprzęgnięty ze "śrubą" i stąd problem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tu Ci muszę kolego przyznać rację. Blosa jest ciężko ustawić na analizatorze, bo minimalne problemy silnikowe, nieodczuwalne w czasie jazdy mogą powodować zaburzenia przy ustawianiu. Najlepiej skręcić go wg. instrukcji.