loker23 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 panowie mam problem z olejem i dolewaniem plynu chlodzacego... nigdzie nie zauwazylem wycieku zadnego z plynow a co jakis czas dolewam oleju i boryga do zbiornika..gdzie mi to ucieka?? pod korkiem nie mam bialej mazi, dzis czyscilem przepustnice i w przewodach zauwazylem nieznaczne objawy wlasnie tej mazi ale bylo jej bardzo malo..mieliscie podobny problem??? v prosze o pomoc!
Kimi Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 panowie mam problem z olejem i dolewaniem plynu chlodzacego... nigdzie nie zauwazylem wycieku zadnego z plynow a co jakis czas dolewam oleju i boryga do zbiornika..gdzie mi to ucieka?? pod korkiem nie mam bialej mazi, dzis czyscilem przepustnice i w przewodach zauwazylem nieznaczne objawy wlasnie tej mazi ale bylo jej bardzo malo..mieliscie podobny problem??? v prosze o pomoc! Wygląda, jakby lało do środka, do któregoś cylindra przez przepaloną uszczelkę pod głowicą od strony cylindra właśnie, dlatego nie widać na zewnątrz śladów mieszania się oleju i płynu chłodzącego - nic innego sensownego nie przychodzi mi do głowy :mysli: A zauważyłeś dymienie z wydechu?
grzes1150 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Ile dolewasz oleju na 1000km ??? Płyn może się ślinić na którejś złączce lub króćcu i odparowywać więc szukaj białych zacieków przy opaskach i króćcach.
loker23 Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Opublikowano 1 Marca 2011 wody to dolewam litr na 2 moze 3 miesiace a oleju to trudno mi powiedziec...ostatnio dolalem prawie litr a to kosztowna inwestycja i chcialbym sie jej pozbyc!! dymic to mi nie dymi samochod..wyciekow zadnyc tez nie mam silnik czysty i suchy jest a nie wiem co z nim jest bo olej dolewam i plyn chlodzacy rowniez...
Rekomendowane odpowiedzi