Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuć te logi tutaj:

http://vaglog.rtnet.pl/

Opublikowano

EGR ok., kąt wtrysku ok., termostat raczej sprawny, korekcje ładne, kiepsko wygląda 011 BS - pewnie będą problemy z regulacją doładowania.

Zrób logi dynamiczne to zobaczymy co dalej.

Jakieś problemy z autem?

Opublikowano
  • Autor

jako takich problemow nie ma ... jedynie zauważyłem że jak wcisnę gaz do dechy to go muli , najlepiej się zbiera jak wciskam 1/2 gazu. Co to jest ta regulacja doładowania ??

Opublikowano
Co to jest ta regulacja doładowania ??

to jest regulacja tego co dmucha turbina, nie może być za dużo/za mało - tylko tyle ile zadaje komputer.

Zrób logi dynamiczne to będziemy wiedzieli co się dzieje

Opublikowano
  • Autor

oki postaram się zrobić na dniach . Dzięki wielkie :rolleyes:

Opublikowano

przjrzyj się temostatowi na klmatronik kanał 49 ile trzyma stopni podczas jazdy

Opublikowano

koncowka wezyka idącego do gruszki bez splotu :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

wiec jak obiecałem wysyłam logi dynamiczne ... tylko ze były robione podczas trasy z 5 osobami na pokładzie i bagażami ... nie wiem czy to będzie przeszkadzać czy nie , jak coś to piszcie to powtórzę logi z pustym samochodem. A co do koncowki wężyka niedawni wymieniałem cały i jest na końcach spleciony wiec nie powinno być z nim problemow. Termostat podczas pracy na klimatroniku wskazuje 90 .

Log (0 - 000,001,003)

Log (1 - 004,008,010)

Log (2 - 011)

Opublikowano

po pierwsze to nie AFN tylko AVG a po drugie zadany kąt dynamiczny jest za duzy jak na seryjne auto .... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jestem przekonany ze moj motor to AFN . Po czym twierdzisz ze to AVG?? a co do tego kąta to dobrze czy źle ?? i jak to naprawić :kox:?? dodam ze samochód był u kilku mechaniorów i mogli coś popier..... :( [br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 23:50_________________________________________________udzieli mi ktos pomocy?? co z tym wtryskiem??

Opublikowano

kąt jest zmodyfikowany ale jak nie drży silnik podczas przyspieszania nie masz się czym martwić

zapomniałeś zrobić logi basic setting, jak je wstawisz powiem ci czemu auto muli :)

Opublikowano
  • Autor

podczas włączania basic setting wyskakuje we wszystkich okienkach error i nie da sie zrobic logow ... jedynie działa 004

Opublikowano

dziwna sprawa, załatw sobie lapka z windows XP, zasilaj go przez uniwersalny zasilacz samochodowy by była lepsza masa, ściągnij najnowszy sterownik do kabelka http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm - to jest sterownik do tego niebieskiego taniego kabelka, wchodzisz w menadzer urządzeń i w dwóch miejscach aktualizujesz, potem we właściwościach>zaawansowane opóźnienie latency ustawiasz 1 lub 2 ms i zapis/odczyt ustaw po 1024

a czy twoje auto jest z Rocznik: 2000 jak masz w opisie? :)