Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] 235/40 18" przy obniżeniu -30/35 mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szybkie pytanko, bo chcę zamawiać oponki. Sprawa wygląda tak, że mam auto posadzone na sprężynach H&R -30/35 mm (zależy jak się układają) i do tego amorki KONI Sport dość twardo zestrojone). Zeszły sezon jeździłem na oponach 225/40 a na ten planuję kupić 235/40, gdyż 2szt. dobrych mam u siebie.

Czy ktoś z Was ma takie zestawienie u siebie - oczywiście chodzi mi o zakres obniżenia, a nie model sprężyn, czy amorów, przy takich oponach, bo nie wiem, czy nic nie będzie tarło, np. podczas szybkich skrętów, czy zjeżdżaniu z krawężników.

Sprawa pili mnie nieco, więc jeśli ktoś ma pomocne info, to poproszę o PW, lub odpowiedź tutaj.

Pozdrawiam KOval[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 13:21_________________________________________________Oponki różnią się wysokością dość znacznie, więc stąd moje pytania. :wink4:

Opublikowano

Ja latalem sezon na 235/35R19 wlasnie na takich springach :cool1: No zdarzalo sie ze przycieralo ale to przewaznie z tylu jak kilka osob podrozowalo... z przodu moze kilka razy... Mysle ze 235/40R18 bedzie idealnie :good:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie sobie profilaktycznie sprawdzałem i wynika mi, że podany przez Ciebie rozmiar jest o 2mm na średnicy większy niż 235/40 18" - skoro dawałeś radę, to na 18" też powinno być ok myślę :good:

A na przedniej osi, przy zjeżdżaniu z krawężników na przykład nie tarło Ci nic, albo też na szybkich, ostrych zakrętach??

Opublikowano

Wszystko zalezy od felgi i jej ET... a jesli masz nadal RS6 18", to bedzie ok.

Opublikowano
  • Autor

Już nie RS6, ale parametry nadal te same, czyli 18x8" ET43. Czyli rozumiem, że śmiało można kupować 235/40 :wink4:Fly - w razie czego Ty dostaniesz dwie a Wandej kolejne dwie :naughty:

Jest wyczuwalna różnica w komforcie między 225/40 a 235/40 ?

Opublikowano

Już nie RS6, ale parametry nadal te same, czyli 18x8" ET43. Czyli rozumiem, że śmiało można kupować 235/40 :wink4:Fly - w razie czego Ty dostaniesz dwie a Wandej kolejne dwie :naughty:

Jest wyczuwalna różnica w komforcie między 225/40 a 235/40 ?

W zakretach nie bylo takiej mozliwosci zeby obtarlo :cool1: I ja mam chyba seria amory wiec miekkie :gwizdanie: A co do krawęznika to nie wjezdzam na nie bo nie daje rady wiec i nie zjezdzalem :decayed: Uroki gleby w PL :thumbdown:

Jak cos to chetnie przyjme oponki :naughty:

Opublikowano

mam taka same glebe... 225/40/18 z Et35 i nie obciera... wiec 235 na et 43 spokojnie :hi: