Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] AirBag wystrzelił Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chciał bym się dowiedzieć od was mili koledzy następujących rzeczy na temat AirBag i podzespołów związanych bezpośrednio z airbag, mianowicie:

Autko wpadło do rowu, brak poważniejszych uszkodzeń tylko kilka plastików popękało ale za to wystrzeliła poduszka powietrzna w siedzeniu od strony kierowcy ;(

sprawdziłem autko VAGiem i mam następujący błąd "00595 - Crash Data Stored 35-00 - -" , z tego co się doczytałem to nie da rady tego błędu skasować więc zostaje wymiana sterownika na nowy.

Poduchę mam już nową, czekam jeszcze na sterownik airbag i zanim to wszystko wymienię chciał bym się dowiedzieć czy muszę też wymieniać "czujnik opóźnień bocznych (czujnik uderzeń)" czy może zostać ten co jest?

Nie chciał bym uszkodzić sterownika a tym bardziej nowej poduchy.

Proszę o wasze opinie i z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam.Jesli strzelila poduszka to rozumiem ze musialo sie tez cos pogiac w okolicach slupkasrodkowego.Musisz sprawdzic ten sensor ktory znajduje sie pod napinaczem pasa w slupku.Prawdopodobnie bedzie uszkodzony i do wymiany. :hi:[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 20:41_________________________________________________Ja osobiscie mialem walniety ten czujnik i swiecil sie blad poduszki ale centralka sie od tego nie uwalila no i poduszka nie wystrzelila.

Opublikowano

sensor do wymiany (czujnik uderzenia),

napinacze pasów (minimum kierowca) do wymiany (powinny wystrzelić)

sterownik airbag do "formatowania"

poszycie fotela do wywiany

lakiernik + blacharz

to tak na pocieszenie - ale podaj dokładny:

model, rok prod., nr. ser. ster. airbag (nie wszystkie dają się naprawiać) dopiero później można coś mądrzej napisać.

Opublikowano

Miałem podobnie jak Ty.

Wymieniłem poduszki boczne, sensor poduszek na drugi o tym samym numerze, jeden napinacz pasów od strony pasażera...

Po podłączeniu vaga okazało się że muszę wymienić też pasy od strony kierowcy i tylnie-tam gdzie był przypięty fotelik /tak mi się wydaje, że to było przyczyną wystrzelenia tylnego napinacza pasów/. Będę walczył z tym w sobotę.

W każdym bądź razie po zmianie sterownika nie było crash daty, ani błędu poduszek tylko te co napisałem wcześniej, myślę że po zmianie pasów nie będzie błędów a kontrolka zgaśnie. Napiszę co i jak gdy naprawię to.

Opublikowano
  • Autor

olo_3 moje autko to,

Audi A4 (B5),

rok 98,

nr. sterownika AirBag 8D0 959 655 L ( jak go sformatować? ) dysponuje VAG-iem

fotel jest nowy,

blacharka nie potrzebna jedyne co to kilka plastików w zderzaku wymieniłem i listwę w drzwiach.

nie wiem czy w tym modelu jest pirotechniczny napinacz pasów ( jak to sprawdzić? )

czy jak nie wymienię czujnika uderzenia to w nowym sterowniku nie pojawi się ten błąd z powrotem 00595

VAG wyświetla tylko ten jeden błąd w sterowniku AirBag

Opublikowano

Mam auto z tym samym sterownikiem. Kupiłem drugi taki sam, wymieniłem puduchy, pasy z przodu, z tyłu miałem zakodowane 3 pasy z napinaczami ale nie wiem jak wyciągnąć pas z oparcia/trzeci - środkowy/ więc przekodowałem sterownik na dwa napinacze. Kontrolka się nie świeci - błędów brak.

Czujników uderzeń bocznych nie mysiałem wymienić.

Opublikowano
  • Autor

Witam

Poradziłem sobie ze sterownikiem AirBag, teraz zostaje mi jeszcze zdobyć lewy pas z napinaczem pirotechnicznym (ktoś wie jaki jest nr. tej części?)

Dzięki wszystkim za pomoc i rady. :hi:

• 2 tygodnie później...