Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Co sądzicie o tej firmie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Panowie to wszystko zależy ile chcemy podnieść naszą moc.Ja przede wszystkim stawiałem na bezpieczną eksploatacje silnika.Ale być może że w mojej furce jest coś nie tak.Mam plan po zimie założyć normalne kółka i jechać gdzieś na hamownie w okolicy.

3d0827543a4eeb49med.jpg

Opublikowano

Chodzi o to że ten wykres jest bardzo kiepski w stosunku do tego innych które możesz sam poszukać/pooglądać/porównać.

Jeśli wykres jest wiarygodny to masz coś nie tak z autem ale w takim przypadku tuner nie powinien brać się za program.

Ale ja obstawiam że wykres jest kiepsko narysowany :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy jak to się będzie sprawować w dalszej eksploatacji.A chłopaki powiedzcie mi do ilu ładuje wam turbina.Jakie jest ciśnienie doładowania.

Opublikowano

Zobaczymy jak to się będzie sprawować w dalszej eksploatacji.A chłopaki powiedzcie mi do ilu ładuje wam turbina.Jakie jest ciśnienie doładowania.

powiedz ile tobie dmucha :gwizdanie:

Opublikowano

Rozmawiałem kiedyś z człowiekiem który mógł by mi wgrać gotowca i powiedział że z 1.8T 150ps (nie na lince) przy 1 Bar wyjdzie 211ps i 320Nm :polew:

Opublikowano
  • Autor

1-1,2Bar Program jest V-tech

Opublikowano

1-1,2Bar Program jest V-tech

1.2 bara :shocked:

nieźle :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jadę sobie 150km na godz gaz nie jest wciśnięty do końca zaczyna spadać doładowanie.Wtedy gaz do końca doładownie się wychyla na ponad 1 Bar,a ja mam uczucie jak by mnie ktoś kopna w d*p...

Opublikowano

jedz na jakąś dobrą hamownie i niech sprawdzą ile masz koników :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Biorę trochę pod uwagę to co inni mówią a później rozmyślam.Autko jak mi hamowali na hamowni to miałem wrażenie że wyskoczy z tych wałków co napędzają je koła.Dlatego trochę się zagłębiłem w temat po wypowiedzi kolegi Gregory ( Słabo ) rozmyślam nad innymi wypowiedziami żeby porównać swoje doświadczenia z chip tuningu.Autko miałem sprowadzone z Niemczech także nie wiadomo co w nim siedzi.Nadmienię tylko że miałem zapchanego kiedyś kata i przez niego rozsypało mi się turbo i musiałem je wymienić na nowe.Także jeżeli chodzi o turbinkę to nówka.

Opublikowano

Biorę trochę pod uwagę to co inni mówią a później rozmyślam.Autko jak mi hamowali na hamowni to miałem wrażenie że wyskoczy z tych wałków co napędzają je koła.Dlatego trochę się zagłębiłem w temat po wypowiedzi kolegi Gregory ( Słabo ) rozmyślam nad innymi wypowiedziami żeby porównać swoje doświadczenia z chip tuningu.Autko miałem sprowadzone z Niemczech także nie wiadomo co w nim siedzi.Nadmienię tylko że miałem zapchanego kiedyś kata i przez niego rozsypało mi się turbo i musiałem je wymienić na nowe.Także jeżeli chodzi o turbinkę to nówka.

samo turbo nie świadczy o mocy. zrób logi i jedź na porządną hamownie która nie rysuje wyników

Opublikowano
  • Autor

Koledzy a teraz pytanie z innej beczki.Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z DOWNPIPE.Czym to najlepiej owinąć? Na allegro znalazłem.

1 http://allegro.pl/tasma-aluminiowa-5cm-x-45metrow-termoizolacyjna-i1469761967.html

2 http://allegro.pl/tasma-termoizolacyjna-bandaz-na-wydech-5-metrow-i1504075327.html

Opublikowano

no to pierwsze to masz temp do 120stC - spali ci sie zaraz po założeniu..to drugie może być :wink4:

Opublikowano

jeżeli dmucha ci ponad 1 bar to nie ma opcji - musisz miec wiecej niż 176km no chyba że rzeczywiście masz coś nie halo z silnikiem

Swoją drogą jezeli na 1 teście na serii masz 149,1km to silnik powinien być ok - wiec wina hamowni