biedrona006 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 witam mam taki dziwny problem jak zatankuje do pełna mojego avanta to wycieka paliwo dlaczego co z tym zrobic czy to normalne czy nie bo juz nie mam pojecia podobno tam jest jakis odpowietrznik czy cos ale z tego co ksiazka podaje to zeby nie tankowac po korek bo moze wyciekac pisza zeby tankowac do pierwszego odbicia pistoletu i tak tez uczynilem ale wycieka wiec pytanie czy cos jest nie tak czy poprostu nie tankować do pełna das sobie spokój z tymi 5 litrami wiecej??
angelo77 Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 Robiłeś coś ostatnio przy pompie paliwa? U mnie po wymianie pompy paliwa też wyciekało paliwo gdy zatankowałem do pełna. Przyczyną była za słabo dokręcona nakrętka pompy. Po ponownym sprawdzeniu ułożenia uszczelki i mocniejszym dokręceniu nakrętki znów mogę tankować "pod korek". Uważaj żeby nie przesadzić z dokręcaniem nakrętki bo może po prostu pęknąć.
zizel Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 dzialo mi sie to samo i okazlalo sie ze nakretka w baku byla zle dokrecona ta w bagazniku co jest. przy dokrecaniu trzeba dobrze uszczelke ulozyc i dokrecac z wyczuciem.
Rekomendowane odpowiedzi