Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Syczenie z okolic węży nagrzewnicy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio plukalem nagrzewnice, z powodu slabego ogrzewania, wylecialo troche syfu, mianowicie problem polega na tym od czasu moje plukania ze po przejechaniu min okolo 5km (rozgrzaniu silnika) jak zgasze samochod slychac syczenie z okolic wezy idacych do i z nagrzewnicy czego wczesniej nie bylo, weze sa poprawnie do konca zalozone opaski poprawnie, nie widac zadnych wyciekow, nie rozumiem co moze byc powodem uchodzacego powietrza jesli bylaby jakas nieszczelnosc to chyba i plyn by uciekal. wczesniej jeszcze przed wymiana bylo cos takiego ze zbieralo mi sie powietrze w zbiorniczku wyrownawczm i co jakis czas otwieralem i pssssssss bylo. Czytalem troche o odpowietrzaniu i glowicy. a i jeszzce ilosc plynu w zbiorniku nie zmienila sie od wymiany z przed roku.

Opublikowano
:szukaj: to normalne
Opublikowano

Miałem podobnie ale po ostrym przejechaniu kilka razy autostradą objawy się nasiliły i musiałem zrzucac czapkę i planować głowicę. Jestem na etapie składania tych klocków.

Opublikowano

Miałem podobnie ale po ostrym przejechaniu kilka razy autostradą objawy się nasiliły i musiałem zrzucac czapkę i planować głowicę. Jestem na etapie składania tych klocków.

:wtf:
Opublikowano

O zgrozo... Co ma płukanie nagrzewnicy do głowicy? Nie widzę związku przyczynowo skutkowego.

A syczenie jest normalne jak klima przestaje działać. Nie wiem jakie tam macie teraz temperatury w Puławach ale sprawdź czy tak się nie dzieje jak włączasz i wyłączasz klimę.

Opublikowano

O zgrozo... Co ma płukanie nagrzewnicy do głowicy? Nie widzę związku przyczynowo skutkowego.

A syczenie jest normalne jak klima przestaje działać. Nie wiem jakie tam macie teraz temperatury w Puławach ale sprawdź czy tak się nie dzieje jak włączasz i wyłączasz klimę.

to nie płukanie nagrzewnicy tylko przepływ gazu :cool1:
Opublikowano

Kolega napisał: wczesniej jeszcze przed wymiana bylo cos takiego ze zbieralo mi sie powietrze w zbiorniczku wyrownawczm i co jakis czas otwieralem i pssssssss bylo.

Moja odpowiedź odnosiła się do tego problemu - tak więc luzik koledzy.

Opublikowano

To,że syczy przy wyłączeniu klimy to normalne....

Jak robi się ciśnienie w zbiorniczku to juz inna rzecz...