Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Pompa wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytałem sporo postów na temat pompy wspomagania i w prawie każdym przypadku pompa wyła i szwankowało wspomaganie,u mnie natomiast wspomaganie działa idealnie,natomiast wyje głośno szczególnie przy skręcaniu np.na rondzie jadąc powoli,jeżeli jadę z dużą prędkością wszystko jest ok.nic nie słyszę.Poziom płynu w zbiorniczku w normie.Proszę o pomoc.

sedan 1,6 1996r

[mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]

Opublikowano

Witaj jeśli płyn nie ucieka to myślę że Maglownica jest Ok choć mogę się mylić . Sprawdź naciąg paska :)

Opublikowano

Tam nie ma napinacza paska pompy , a wymiana oleju może pomóc.

Opublikowano

ja mam taki sam silnik i tez kiedys tak mialem ze odkad go kupilem se wyla pompa i juz! myslalem ze tak ma byc i laga na to!a w koncu zacza mi cieknac waz od wspomagania i jak dowiedzialem ze zamiennikow nie ma a nowy kosztuje 900zl kopara mi spadla!kupilem uzywke z anglika tylko ze jest za dluga to go skrocilem gdzie trzeba i koles mi koncowke ze starego przekul na drugi i znowu mi kopara spadla bo teraz jej wcale nie slychac!myslalem ze byl orginalny a tu d*pa!i go rozciolem zeby zobaczyc co jest w srodku!i ten orginalny ma taka plastikowa spirale w srodku co tlumi to wycie a moj nie mial!i jak sie potem dowiedzialem na kazdym nie orginalnym wezu bedzie wyc bo nie ma tej spirali!chociarz u ciebie moze byc cos innego!

Opublikowano

Zgadzam sie mam tak samo. u mnie tez te weze pekły chyba 2 albo i jeden i jest ni oryginalny robiony w takiej firmie co sie tym zajmuja i własnie nie jest zakuty, nie ma tego tłumienia w srodku i tak wyje przy małych predkosciach i na zakretach. płyn nowy i wspomaganie działa jak nalezy dlatego tak wyje.[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 12:29_________________________________________________ynterprajs a teraz jak Ci działa pompa wspomagania, bo mnie to juz zaczyna drażnic:/ i musze zakuc tego weza tylko nie wiem czy to całkiem pomoze

Opublikowano

kolego tez tak miałem, wymiana płynu z przepłukaniem wspomagania pomogła

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jakieś 2 lata temu również wyło mi wspomaganie więc przepłukałem i wymieniłem płyn oczywiście pomogło, ale kilka dni temu znowu zaczęło się odzywać więc operacje pewnie trzeba będzie powtórzyć...